Juunikuine konsultatsioonivisiit Kosovosse,kus Saue vallast osalesid vallavanem Andres Laisk ja arendusnõunik Kadri Tillemann, oligi keskendunud paindlike lahenduste otsimisele reovee puhastamiseks.Valdkonna eksperdina oli Kosovos kaasas Indrek Salis Schöttli Keskkonnatehnika AS-ist.

Kosovos külastati kuut väga eripalgelis tomavalitsust riigi eri piirkondades.Külastuste eesmärk oli leida sobiv paik, kuhu Eesti Välisministeeriumi Arengukoostöö programmi rahastuse toel projekteerida biopuhasti,mis ühe väiksemat sorti asula reovee puhastamisega hakkama saaks. Selle lähenemise eesmärk on edendada kohalikke ja paindlikke lahendusi, sest haja-asustuse puhul ei pruugi suurte ja kesksete puhastite rajamine olla mõistlik ega jõukohane.

Kohapeal tõdeti, et huvi biopuhastite vastu oli suur ning usutavasti saab projekti lõpuks projekteerida puhasti, mis tõenäoliselt lähiaastatel ka valmis ehitatakse.

Külastuse käigus selgus, etedaspidist koostööd võiks Kosovo kolleegidega kaaluda ka muudes valdkondes, kõne all oli näiteks maaturism ning avaliku ruumi arendamine.