Nii kaunistavad Unistajaks kutsutava rühma seina õhulised pilvetupsud ja Tähetarga rühmaruumi seinalt leiab prillidega taevatähe motiivid.

Üldse on direktor Merle Permi sõnul õhkkonna loomisel inspiratsiooni ammutatud sõnaseoselisest mõttest, kus tänavanimi Tulevik on seostatud kosmosemotiividega, tähtede- kuu-päikese sümboleid kasutati nii seintel, ustel kui nukumööbli kaunistamisel.

Rühmanimede esitähed, muide, Tähetargad, Unistajad, Leiutajad, Ehakiired, Virmalised, Imelised, moodustavad kokku sõna Tulevik. Puuduolev täht K jääb aulale ja sellele saab nimeks Kosmos.

Uus meeskond on samuti uste avamise ootel. Uued õpetajad koolituvad õppealajuhatajate käe all, käivad Nõlvakus oma kolleegidele töövarjuks, mängivad meeskonnatunde loomiseks erinevaid nime-, laua- ja ringmänge. Tuletõrjekoolitus, esmaabi õpe, käsitöökursus ja remondivärske maja laste tulekuks ettevalmistamine nagunii.

Endise büroomaja lasteaiaks timmimine nõudis investeeringuid üle poolesaja tuhande euro, ca 370 tuhat eurot ehitusele ja 150 tuhat sisustusele. Vana maja ümberehitamine on alati keerulisem kui päris uue ehitus. „Ka projekteerija ei oska kõiki olemasolevas majas peituvaid nüansse ette näha, mistõttu tuli mõni väiksem asi käigu pealt ümber teha. Selles osas olid nii ehitaja kui ehitusjärelevalve tõesti professionaalsed ning meil õnnestus koostöös leida kiired ja otstarbekad lahendused," tunnustab ehitus-, maa- ja planeerimisosakonna juhataja Kalle Pungas partnereid.

3+ lastele on lasteaiakoht tagatud

Vallavalitsuse prioriteet on katta lasteaiakoha vajadus eelkõige vanusegrupis 3+. Nõlvaku lasteia direktori Merle Permi sõnul on pakkumine ja nõudlus jõudnud Tuleviku tänava maja avamisega tasakaalu. Kõik selle vanuserühma lapsed, kes olid lasteaia nimekirjas, on soovi korral koha saanud.

Kuna kolmeste ja vanemate mudilaste segmendis jagus Tuleviku lasteaeda nõudlust 5 rühma jagu, saab seal sellest sügisest koha ka 16 alla 3-aastast last ehk avatakse esimene n-ö aiaeelne rühm. Eraldi sõimerühma järjekorda ei olnud, üldjärjekorra alusel pakuti kohti selle aastakäigu lastele, kes muidu oleksid aia koha saanud järgmisel sügisel ehk peamiselt 2011. aastal sündinutele.

 „Kes täna alla kolmeaastasele kohta vastu ei võtnud, neile pakutakse järgmisena võimalust saada koht kevadel avatavas koolihoones tegutsema hakkavas Veskitammi lasteaia kolmes lisarühmas. Kes ka sellest loobuvad, jääb võimalus panna laps jägmisel sügisel lasteaeda 3-aastaselt," selgitab Perm.

Kui alla 3-aastase lapse vanem ei võta/ei võtnud praegu munitsipaallasteaia kohta vastu, jääb koht järjekorras alles ja säilib ka võimalus saada koduse lapse toetust. 3+ vanuses lapse vanematel, kes kohta vastu ei võta/ei võtnud ja loobuvad kohast järjekorras järgmiste kasuks, säilib õigus eralasteaia ja -hoiu toetusele.