Sadevesi on maastikukujunduselement Kui Eestis üritatakse sadevesi maaalla torudesse suruda, siis Soomes on juba ammu jõutud järeldusele, et see on kulukas ning mõistlikum on võimalikult palju kasutada paikset immutamist, kujundades kogutud sadeveest tiike, märgalasid, kunstkärestikke ja kanaleid. Arvestades seda, et liigvesi on probleemiks ka Saue vallas, võiks see olla üheks mõttekohaks nii vallavalitsusele kui arendajatele. Peaeasi, et oleks vaba maa ning oskuslik projekteerija, kes suudaks lahtise peaga mõelda. 

Prügiluugid Suurpeltos Espoos. Prügikott lastakse luugist (mis avaneb magnetnupuga nagu fonolukk) alla, see jõuab kogumisruumi, kaks korda päevas käivitub imitoru ning kõik praht lendab kiirusega 90-100 km/h kogumisjaama. Aeg ajalt lastakse süsteemi suur käsn, mis toru seinad ligast ja sitikatest puhtaks teeb.

Vana hea arooniapõõsas Lõpetuseks midagi käepärast. Soomes veendusin veelkord, et näiteks Laagri haljastust annaks suhteliselt lihtsate ja mitte väga kallite vahenditega paremaks muuta. Elurajoonide ja tarbeparkide haljastuses kasutati suhteliselt palju meilgi kodusena tunduvat arooniapõõsast ja astelpaju. Pole vähetähtis märkida, et mittemürgised ja söödavad marjad on ju väärtus omaette. Samuti torkasid haljastuses silma erinevate köögiviljade (kapsas, porgand, kõrvits) oskuslik kasutamine.