Sellele järgnes veidi tubasem tegevus. Saue õpilased tegid kokkuvõtted 4.-11. aprillil toimunud keskkonnaprojekti I etapist Rootsis. Kadri jagas muljeid maailmalinnast Stockholmist, Iti My näitas enda tehtud fotosid Skansenist, Karl, Kevin ja Fjodor tutvustasid Haga parki.

Väga huvitavalt rääkisid Mikk, Hans-Toomas, Reimo ja Joonas muutustest Läänemeres.

Siis saabus Eesti Geograafia Seltsi president Mihkel Kangur. Tema ettekande, „Kliima soojenemine - kas müüt või tegelikkus?", eesmärgiks oli suurendada õpilaste teadmisi õhusaastatusest, selle mõjust kliimale ja panna neid mõtlema probleemidele, mis sellega kaasnevad.

Pikk ja töine päev lõppes taaskohtumisõhtuga Aila küla Kooli talus. Teisel päeval jätkus projekt Ida-Virumaa Põlevkivimaal, et oma silmaga näha Eestile nii vajaliku energiavara kaevandamise ajalugu ja tänapäeva, hinnata selle piirkonna keskkonnaseisundit ja imetleda ka sealseid kauneid loodusvaateid. Tagasiteed alustasimegi Valaste joalt. Õhtul avanes erakordne võimalus külastada Saue mõisa. Aitäh Iti Myle, kes tegi väikese tutvustava ringkäigu ja võõrustas sõpru Rootsist. Kolmas projektipäev kujunes Tallinna päevaks. Kogunesime Viru väravate juurde, et Saue kooli õpilased saaksid tutvustada giididena Tallinna vanalinna - nüüd oli võimalus oma teadmisi näidata rootslastele ja õpetaja Kristi Läänesaarele.

Kui Fjodor lõpetas Lühikeses Jalas linnaekskursiooni, oligi käes lahkumise aeg.

Projektipäevad olid töised ja harivad. Aitäh osalejatele! Loodan, et Rootsi-Eesti keskkonnaprojekt on jätkusuutlik, sest looduse tundmine ja looduse hoidmine peaks olema üks kaasaja kooli ülesannetest.