Kuna sõita soovijaid oli kaheksa, siis kolme mehe sõidukulud tuli kollektiivselt kanda sõitjate peale (umbes155 EURi inimese pealt). Et asi veelgi täpsemalt lahti seletada, on igal eurosaadikul kohustus (võimalus) igal aastal kutsuda Brüsselisse Europarlamendi tööga tutvuma 110 inimest. See on üritus, mille kulud kannab Europarlament.

Delegatsiooni suurus oli 24 inimest: peale Kadrina saunaklubi veel võrokesed, eesotsas Contra ja Aapo Ilvesega ning advokatuuri esindajad, eesotsas Aivar Pilvega. Nagu vastuvõtjad märkisid, oli seekordne seltskond värvikam, kuna tavaliselt moodustavad ekskursantide põhimassi nn poliitbroilerid.

Väljalend toimus 9. mai varahommikul ja Brüsselisse saabudes oli otseminek lennujaamast Europarlamenti, kuhu sisenemine toimus läbi turvakontrolli, mis on analoogne lennujaamades toimuvaga. Suurt imestust tekitas meis rohke rahvamass, mis ootas Europarlamenti pääsemist.

Nagu meile selgitati, pidi see olema nii iga päev, kuna saadikuid on 748 ja iga saadik kutsub aastas 110 külalist, siis natuke omaaegset Lenini mausoleumi külastamist kippus see üritus meenutama küll. Peale kohtumist Ivari Padariga saime külastada ka telerist paljunähtud Europarlamendi istungitesaali. Peab ütlema, et oli teine natukene väiksem kui arvata võis.

Et meie põhieesmärk oli saunakülastus, siis selle ülesande realiseerimiseks külastasime Europarlamendi hoones asuva spordikompleksi sauna. Saun oli euro mis euro, aga sooja sai ja nalja oli palju. Päeva lõpetas restoraniõhtu meie vastuvõtja Ivari Padari kutsel. Rohke söök ja jook vabas õhkkonnas pani nii mõnegi pikaaegse euroametniku tunnistama suure koduigatsuse olemasolu suures Brüsseli melus, kuigi päeval ametlikus osas nenditi oma täielikku rahulolu ja kohanemist suurlinna eluga.

Reisi teisel päeval külastasime Euroopa Komisjoni. Vastuvõtjaks oli Hendrik Hololei, kes valgustas meile Euroopa transpordi probleeme ja eluolu Euroopa Komisjonis. Vastuvõtt toimus mitte Siim Kallase kabinetis, vaid Catherine Ashtoni kabinetis. Nimelt selgus, et eelpool nimetatud proua oli oma kõrgesse ametisse saades hakanud himustama Siim Kallase senist kabinetti, mis oli tema omast suurem ja aknast pidi olema parem vaade. Asi lõppes sellega, et meie eurovolinik pidi oma armastatud ametiruumid loovutama kõrgemat ametiposti omavale prouale.

Euroopa Komisjon üle vaadatud, siirdusime Eesti Vabariigi Brüsseli saatkonda, mille neljandal korrusel asuvat sauna oli meil au külastada.

Kahepäevase reisi kokkuvõtteks võib öelda, et muljeid sai rohkem kui oleks oodanud:

1. Hoomamatu on see kõrgepalgaliste ametnike armee, kes seal linnas resideerib.

2. Brüsselis on hulgakesi taksoga ringi liikuda odavam kui metrooga, mille pilet maksab 2,7 EURi.

3. Baaris õlut tellides tuuakse sulle harjumuspärase 0,5 liitri asemel 0,3 liitrit, mis on kohalik norm.

4. Kohaliku õlle maitse on väga hea ja valik lõputu.