"Viibisin hiljuti Peterburis ning kohtusin uue kuberneriga, kelle sõnul ollakse Venemaal valmis Eesti kaupasid vastu võtma. Kauplemisvõimalused sõltuvad aga poliitilistest kokkulepetest, mida Andrus Ansipi valitsusega paraku Venemaal sõlmida ei taha," ütles Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea.

"Venemaa turud on olulised, kuid ennekõike kutsun Peipsi kandi inimesi oma toodetega Tallinnasse kauplema. Järgmisel nädalal avame Tallinnas Lasnamäe turu. Igal laupäeva hommikul on lausa rahvamass kogunenud ka kalaturule. Miks ei võiks sellel turul aga müüa ka Peipsi kala, mida seal kindlasti hea meelega vastu võetakse. Latikas ja teisedki Peipsi kalad läheksid seal kenasti kaubaks," märkis Savisaar.

Edgar Savisaare sõnul vajavad kalurite ja Peipsi piirkonnas teisteski eluvaldkondades tegutsevate inimeste huvid tõhusamat kaitsmist ja toetamist riiklikul tasemel. "Ehk muutub olukord paremaks siis, kui Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed hakkavad pidevalt valitsuse liikmetele esitama arupärimisi Peipsimaa arenguga seotud teemadel," ütles ta.

Koos Edgar Savisaarega olid Mustvees kohtumas ja oma poliitilisi seisukohti tutvustamas Riigikogu liikmed Marika Tuus-Laul, Ester Tuiksoo ja Priit Toobal, Tallinna ablinnapea ja Keskerakonna Jõgevamaa piirkonna esimees Taavi Aas ning piirkonna aseesimees Põltsamaa Ettevõtjate Liidu president Andres Vään.