Esiteks teatab ta neljapäevases Postimehes, et nii vähe praktilist linnaelu puudutavatele lubadustele keskendunud kohalikke valimisi pole pealinnas seni olnudki.

Samas artiklis aga tõdeb Keskerakonna programmi kohta järgmist: “Keskerakonna programmi üldine sõnum on üsna selge: asjad juba töötavad, me laiendame ja parandame olemasolevaid ning ehitame veidi juurde. Ambitsioonikaid projekte on siiski mitu /.../ lisaks hulga väiksemaid ettevõtmisi, mis on ülidetailselt, lausa linnaosade kaupa lahti kirjutatud.”

Ma ei mõista, kuidas käib Keskerakonna pihta järeldus, et me oleme selles kampaanias sisulistest teemadest kuidagi kõrvale hoidunud. Kogu meie telekampaania on keskendunud sellele, mis on tehtud ja mida me kavatseme teha. 99% meie erinevatest trükitud valimismaterjalidest keskendub just sellele, mida me oleme Tallinnas teinud ja kavatseme teha.

Teine küsimus, mis väärib kommenteerimist, pärineb Delfist.

Tsiteerin: “Saartsi sõnul on teine võtmeküsimus, milline erakond suudab enda poole tõmmata kahtlejate hääled. “Praegu näib, et selles võiks olla kõige edukam IRL, kes on sõnastanud valimiste põhikonflikti - "korruptiivsed jõud" versus "puhtad jõud"”.

Nii see lihtsalt ei ole. Enamik valijaist, kes tulevad pühapäeval valimiskasti juurde, mõtlevad enda ja oma pere toimetulekule, töökohtadele, palkadele ja hindadele.

Viimatiste meediast läbi käinud uuringutulemuste tähelepanuväärseim fakt pole mitte IRL-i selge esiletõus, vaid hoopis peaminister Andrus Ansipi erakonna armetu perspektiiv Tallinnas.

Küsigem: millest see ikkagi tuleb? Kas mitte sellest, et Reformierakond on kõige selgemalt vastandunud tasuta ühistranspordile Tallinnas?

Mõned meie oponendid on väitnud, et oleme Reformierakonnale sõnad suhu pannud, selgitades, et nende võimule tulek pühib tasuta ühistranspordi maapealt.

Igaks juhuks täpsustasime selle küsimuse Riigikogus üle ning küsisime Andrus Ansipilt Riigikogu infotunnis, milline ikkagi on Reformierakonna positsioon?

Ansipi vastus ei jäta ruumi tõlgendusteks. Tema sõnul seisneb tema ja Randpere erinevus vaid ajas. Ansip kaotaks ühistranspordi kohe, Randpere mõne aja pärast.

Ning mulle pole kõrva jäänud, et Reformierakonnaga koalitsiooni minna lubanud IRL või sotsid kiirustanuks Ansipi seisukohti ümber lükkama.

See pole meelelahutus, vaid väga tõsine sisuline küsimus, mis puudutab enamikke tallinlasi.

Võib öelda koguni nii, et nendest valimistest ongi saanud teine referendum tasuta ühistranspordi ning teiste Keskerakonna algatatud poliitikate küsimuses – töökohtade loomine, hindade alandamine jne.