Seekordne luulepäev oli pühendatud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale. Igal osalejal oli võimalus valida esitamiseks meelepärane ja teemakohane proosakatkend või luuletus. Nooremas vanuserühmas (5.-6. klass) oli esikolmik nii ühtlaselt tugev, et žürii otsustas anda välja vaid esimese ja kaks teist kohta. Esikohale tulnud Joonas-Henrik Mägi Rõngu Keskkooli 6. klassist esitas proosakatkendi Oskar Lutsu „Kevadest", tema esituses sai sellest lausa näitemäng. Merilin Miks Ülenurme Gümnaasiumist, esitas Mats Traadi teksti „Ballaad Eestimaa kulakust" ja Lauri Külv Valguta lasteaed-koolist katkendi eeposest „Kalevipoeg". Mõlemad esinejad olid sedavõrd head, et žürii otsustas peaaegu ühehäälselt anda mõlemale teise koha. Merilin Miks õpib küll alles viiendas klassis, kuid tänu oma juhendaja Aime-Laine Kahki näpunäidetele suutis ta esitada Mats Traadi märtsiküüditamisele pühendatud ballaadi väga veenvalt ja täiskasvanulikult. Kui suurem osa esinejatest suutsid oma luuletused küll väga soravalt ja väga kiirelt ette vuristada, siis Merilin esines kui tõeline proff.

Keskmises vanusegrupis üritasid 8. klassi tüdrukud tantsutrupist „Ciara" õpetaja Viive Peikeri juhendamisel ühildada tantsu ja laulu. Tantsuseade „Vaata, ma kukun" oli omaette vaadatuna väga hästi esitatud, kuid kahjuks ei suutnud mitte keegi tüdrukutest etelda sama hästi kui tantsida. Ideena oli see etteaste suurepärane.

Kaksikvennad Kaimar ja Rasmus Kübe, kes on äravahetamiseni sarnased, esitasid Hando Runneli luuletuse „Ilus on maa, mida armastan" ning tulid sellega esikohale. Juhendajaks oli Viive Peiker. Teise koha sai Lea Lopp, kes esitas Leida Rohtla luuletuse „Sinu muld". Vanemas rühmas tuli oma deklameerimisoskust proovima vaid kaks julget. Age-Midrit Rohusalu, kes esitas Liidia Tuulse luuletuse „Märtsi kevad", ja Kermo Kulberg Hando Runneli luuletusega „Üleskutse". Esimene koht läks Age-Midritile ja teine koht Kermole.