Tiitel antakse välja aasta töötulemuste põhjal. Otsustajad EELK Kirikumuusika Liidust tunnustasid seega meie koguduse segakoor Petra tööd ja loomulikult koorijuhti.

Millega meie koor siis silma paistis? Koos laulmist alustati veebruaris 2009. Koguduses laulavad enamuses Kareda valla rahvas, mõned on Anna kogudusest. Kuna Siret on nii Peetri kui Anna koguduse organist, moodustasime Anna kogudusega ühise koori.

2010.aastal õpiti selgeks 40 laulu ning tervikuna T.Jürjo Maarjamissa. Esineti nii Järva-Peetri kui Anna kirikutes koguduste tähtpäevadel ja kirikupühadel, meie riigi tähtpäevadel on esinetud kontsertidega nii kirikus kui väljaspool kirikut. Osa on võetud vaimulikust laulupeost Tartus, maakonna laulupeost, Kabala laulupeost, ühtelaulmisest Järva-Jaanis. 11.septembril möödunud aastal võttis meie koor osa Narvas toimunud Maarjalaulude festivalist.

Kontserte on antud ka teistes praostkonna kirikutes. Koor on olnud väga tubli. Tunnustus on antud igale koori liikmele.

Millised on tänased plaanid?

Koor käib reeglina koos kord nädalas. Sel aastal on suuremad üritused olnud Järva praostkonna laulupäev Koerus ja Järvamaa Laulupidu Aravetel. Mõlemil neis osales ka koor. Loomulikult osaleb koor kirikupühade jumalateenistustel.

Juuli lõpus korraldab koor kontsertreisi Soome Vabariiki. Külastame Liminga ja Pudasjärve kogudusi ning sealseid valdasid. Tutvume nii koguduste kui valdade eluga. Reisi jooksul toimub 4 kontserti.

20.augustil 2011 möödub 20 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. Läänemaa maavanem kutsus kiriku kaasa, et üheskoos seda sündmust tähistada. Kokkutuleku eesmärgiks on tänada Jumalat kingitud vabaduse eest ja paluda meie maa ja rahva kestmajäämise pärast. Haapsalus toimuvad mitmed üritused . Üheks neist on Kiriku Laulu- ja Palveraamatu terviklik läbilaulmine ehk Koraalimaraton 23.- 25.augustil.  Arvestuslikult kestab koraalimaraton ca 36 tundi. Laulmine toimub kolmes etapis:1) teisipäeval 23.augustil kell 10.00 -22.00; 2) kolmapäeval 24.augustil kell 10.00 - 22.00 ja 3) neljapäeval 25.augustil kell 10.00 - 22.00

Komisjon on jaotanud Kiriku Laulu- ja Palveraamatu laulud praostkondade vahel. Nii laulab meie praostkond, kuhu esindusse kuulub ka segakoor Petra, kolmapäeval 24.augustil Haapsalus Koraalimaratonil eeslauljatena. Kaasa laulavad kõik inimesed, kes kirikus viibivad. See üritus saab väga uhke olema. Olen varasemast Koraalimaratonist osa võtnud ja kutsun kõiki, kel huvi ja võimalus tulla Haapsallu Koraalimaratonile. Saate positiivse elamuse.

Koori tegevus on saanud võimalikuks ainult kooriliikmete ja koorijuhi initsiatiivil. Kahjuks ei ole isegi kogudusel võimalik koori materjaalselt toetada ega koorijuhile tasu maksta.

Seda enam on koor ja dirigent pälvinud tunnustuse.

Jumal õnnistagu teid ja teie perekondi,armsad inimesed, ja andku jõudu, rõõmu ja rahu!