Minu Xdreami kogemus sai alguse 2005. aastal, kui aitasin korraldada Viljandis toimuvat võistlust. Siis ma veel ei teadnud, et aastate pärast olen ka ise võistlustules. Alates 2010. aastast olen Xdreamil saanud nautida raja läbimist nii segavõistkonna kui ka naiskonnaga. Naiste võistkondi on A rajal vähe, tavaliselt 3-5. Mina osalen sarjas kolmandat aastat A rajal naiste võistkonnaga (2011 Suusahullud, 2012 Jooksutuur.ee ja 2013 Rocmar).

A raja üldarvestuse esimesed võistkonnad kannavad GPS seadmeid, mis annab võimaluse võistlust reaalajas jälgida.

Kahel esimesel aastal saavutasime naiste arvestuses kaks etapivõitu neljast. Eelmisel aastal tõid etapivõidud meile ka sarja üldvõidu.

Käesoleval aastal toetab meie võistkonna Rocmar (Marika Kustavus, Anniki Inno, Kaili Sirge) seiklusi Renno Nurmela. Tänu tema toetusele saame tänavu osaleda kõigil neljal etapil ning oleme rajal Rocmari kirjadega võistlusvormis üksteisele ja ka teistele väga hästi nähtavad.

Selle aasta esimesel etapil Tallinnas olime teised. Järgmisel, eraldistardi etapil Iisakus, andsime palavas ligi kaheksa tundi kestnud võistluses endast maksimumi ning finišijoont ületades aimasime, et võime olla esimesed või teised. Rõõm oli järgmisel hommikul suur, kui nägime parandatud ametlikke tulemusi. Olime etapi võitnud! Kolmandal (öisel) etapil, mis toimus 20.-21. juulini Kärdlas, olime kolmandad. Seekord oli meie võistkonna liikumistempo teistest aeglasem, kuna üks meist oli haigestunud. Tänu ühtse tiimina töötamisele jõudsime siiski finišini. Viimane etapp toimub 31. augustil Kambjas.

Xdream annab võimaluse tutvuda erinevate Eesti paikadega. Võistluste käigus satutakse kohtadesse, kuhu tavaliselt ei juhtu, näiteks Patarei vangla; tehakse tegevusi, mida iga päev ei tehta, näiteks soodes ja rabades müttamine; sporditakse nii kaua, nagu tavaliselt ei spordita (5-16 tundi). Xdreamil ei saa valida, kas teha mingit lisaülesannet või mitte. Seal tuleb teha ja kõik teevadki. Põnevad lisaülesanded annavad võimaluse proovida tegevusi, mida niisama proovida ei saaks. A rajal on tavaliselt ka mõni köieülesanne - laskumised (ka nägu ees), ronimised, turnimised, üle vee sõitmised, mis tekitavad adrenaliini ja panevad südame kiiremini lööma. Iisakus sai proovida Viikingi kirve viskamist, mis oli väga põnev ning millest varem polnud aimugi. Põnevamateks lisaülesanneteks on olnud veel aia värvimine, märki laskmine (tennisepalliga, õhupüssiga), metsatüüpide määramine, konksredelitega majja ronimine, morsetähestiku tundmine, skyrunneritega kõndimine, nöörredelil ronimine jne.

Aitäh Rennole, kelle toetusel oleme maksnud suhteliselt kallid stardimaksud ning saanud ennast võistluse ajaks ühtemoodi riidesse panna. Xdream on kaasahaarav ja põnev - kui oled oma sõrme andnud, siis annad vabatahtlikult ka terve käe. Proovige järele ja te ei kahetse!