Seitsmendike-kaheksandike trupiga võtsime vedu saabunud üleskutsest osaleda kooliteatrite doonorluse teemalisel festivalil Tallinnas Eesti Draamateatris, mis teema poolest igati vajalik ja väärtuskasvatuslik. Kogu ettevalmistusprotsess pakkus meile aga igasugu ootamatusi ning muretki. Etendus tuli ise välja mõelda, aga paraku ei kuku need ideed taevast sülle. Osalejatepiirang ähvardas trupist pooled ürituselt välja jätta, meie aga võtsime kätte ja tegime teise etenduse veel. Muret oli veel ürituse päeva muutuse, karmide külmapühade, noorte näitlejahakatiste proovidest puudumiste pärast jpm. Ometi lahenes lõpuks kõik ja doonorluse festival üllatas meid mitmeti. Meie rõõm oli piiritu, kui välja kuulutati III koht meie etendusele "Kusagil kaugel" ja I koht etendusele "Ainult üks elu"! Festivali võidule oli meeldivaks lisaks meedia huvi, sest meie tegemisi kajastasid nii Reporter kui ka Tallinna TV.

Kõige pisemate offikatega, kes alles algklassides ja kel festivalikadalipp läbimata, valmistasime samuti kaks pisikest etendust tihasepoegadest ning mäekollist ja kiuslikest lennukitest.

Tihasesiutsumist ning lennukiundamist täis proovisaalis sai nalja, aga ka vahel meeleheites ohatud, kui mäng ja sõnad muu sahmerdamise varju kippusid jääma. Maakonna näitemängupäevale läksime pisut ärevil, ikkagi paljudele ju esimene kord ning pealegi üle maakonna 15 etendust võistlemas. Võõrast saalist ja ärevusest hoolimata jätsid meie etendused žüriile ning publikule igati hea ja helge mulje. Saime kiita. Meie "Tihasetibude mure" tunnistati 15 etenduse hulgas eripreemia vääriliseks, kusjuures neid anti välja vaid kolm. Lühikesevõitu need meie etenduseraasukesed küll said, aga see oli parim, mida suutsime. Loodetavasti andsid nii läbi elatud ootamatused, probleemid ja raskused kui ka neile järgnenud tunnustus kõigile tubli õppetunni koos sooviga edasi pingutada ka siis, kui tundub, et kohe kuidagi ei saa, aga väga tahaks. 


_________________________________

Doonorluse teemaline kooliteatrite festival "Doonor on elupäästja" toimus 5. veebruaril Tallinnas Eesti Draamateatris.
I koha
pälvinud etenduses "Ainult üks elu" osalesid Ave Krüüts, Rasmus Laul, Ralf- Robert Luik, Aleks Saia, Maris Meeru, Hanna Mägi, Hedi- Lis Põllu, Kristiina Orumaa, Maare Saia ja Dagne Väits.

III koha väärilise "Kuskil kaugel" esitasid Mari Tõnissoo, Kadi Tralla, Kadri Säälik, Hedi-Lis Põllu, Maris Meeru, Aulika Tooming, Tuuli-Ly Tähtjärv, Grete Ventmann ja Indrek Värk.

Jõgevamaa algklasside näitemängupäev toimus 5. aprillil Põltsamaa Ühisgümnaasiumis.
Etenduses "Tihasetibude mure" osalesid Anette ja Kaarel Välb, Andreas ja Marili Aru, Age-Eilis Kalm, Marta Lindsalu, Lotta Lisell Määrits, Liis Urvik, Liisa Vassenko, Cätryn Carolina Viitak, Teele Olgo ja Kadi Kask.

Etenduse "Mäetroll ja kiuslikud lennukid" esitasid Kadi Kask, Liisa Sander, Laura Lukken, Laura Liis Määrits, Mari-Liis Siidra, Teele Olgo, Andreas ja Marili Aru, Age-Eilis Kalm ning Anette ja Kaarel Välb.