Vajaliku restaureerimistöö teeb füüsilisest isikust ettevõtja Marek Lill. Kujusid ootab ees kivipinna puhastus, kahjustuste demontaaž, kivipinna tugevdamine, kahjustatud pinna plommimine või kivide proteesimine, vuukimine, retušš, toonimine ning survepesu.

Esimest korda taastati «Kalevipoja» kuju 1988. aastast, mil Nõmme Heakorra Selts kuulutas välja korjanduse skulptuuri restaureerimiseks. 1990. aastal avati skulptor Mati Karmini kavandite järgi tehtud «Kalevipoja» koopia. Seni viimase lihvi sai skulptuur 2000. aastal, mil Nõmme Heakorra Seltsi eestvõtmisel ja linnaosa rahaga tehti kujule põhjalik uuenduskuur.

1991. aastast on nii «Kalevipoeg» kui «Krokodill» kultuurilooväärtusliku pargiskulptuurina muinsuskaitse all.

Mõlema kuju kohta liigub rahva seas põnevaid legende, ent eraldi äramärkimist vääriks lugu «Krokodilli» kahe peaga. Kui nüüdseks ollakse Glehni pargis «Krokodilli» kuju kõrval maa seest välja piiluva lohepeaga vast juba harjutud, siis veel hiljaaegu polnud kõnealuse pea olemasolu kohta veel suurt midagi teada. Oli küll tuntud legend, kuidas Glehni plaanide ja õpetuse järgi valminud skulptuuril pärast valmimist pea otsast murdus ning et mõisahärra end sellest suurt häirida ei lasknud, vaid vana pea kaelapidi maasse pistis ja kujule uue, ajakohasema ehitas. Samuti võis veel 1930. aastate fotodel näha skulptuuri kõrval maa seest välja turritamas mingit piklikku kivi, mis krokodilli ülemist lõualuud meenutas. Hilisematel aastatel see kadus ning vaid maaga tasa piklik kivi reetis kunagise pea võimalikku asukohta.

2010. aasta sügisel otsustasid ettevõtlikud Nõmme Koduloohuviliste Koja liikmed siiski vana legendi kontrollida, lõid «Krokodilli» juures labidad maasse ning tõepoolest - välja ilmus terve krokodilli pea koos alalõua ja sellel olevate hammaste ning punetava keelega. Legend osutuski tõeks.

Lähikuudelt võib aga nii mõndagi põnevat oodata, sest suve lõpuks avaneb Glehni pargi külastajatele üle pika aja võimalus uudistada värskelt taastatud kujul nii «Kalevipoega», «Krokodilli» kui ka tema kaksikvenda, kelle pea maa seest kenasti paistmas on.