Kava

18:00 vaatame koos Jüri Kamenikiga pilvi ja mõtiskleme ilma üle

19:00 räägib arheoloog Kristjan Sander esimestest inimestest, kes siia maale tulid, meie kõige kaugematest esivanematest.

20:00 – Galeriis räägib geeniteadlane Riho Meier transgeneesist ja näitab hiiri. Mis on meie toidust saanud ja mis edasi saab? Üliinimene? Võimete andmine geenidega?

21:00 Esimesel korrusel film "Koyaanisqatsi". Selle dokumentaalfilmi pealkiri tähendab indiaani keeles „tasakaalutut elu”.

See film on apokalüptiline visioon kahest omavahel kokku põrkuvast maailmast – linnade elu ja tehnoloogia vs loodus, keskkond. "Koyaanisqatsi" püüab avaldada koletise ilu. Me näeme oma maailma, oma elustiili ilusana, sest muud polegi vaadata. Selles globaliseerunud tehnoloogiast ümbritsetud maailmas näeme vaid üht tarbeesemete kihti teise otsas. Meie maailmas koopiad on koopiate koopiad. Me ei näe, et oleme sulgenud end kunstlikku keskkonda, mis on hakanud asendama originaali, loodust ennast. Me ei ela enam koos loodusega. Me elame loodusest. Loodusest on saanud meie uue kunstliku elu ülalpidamise ressurss. Filmi ülesanne on tõstatada küsimusi, millele iga vaataja leiab ise vastuse. See on iga kunstiteose kõige kõrgem väärtus.