Ülikooli ajal töötas kiirabis, et õpinguteks lisaraha teenida. Koolivaheaegadel töötas ta ka Kuremäe Haiglas sanitarina, kus tema isa oli peaarst.

Ülikooli ajal tegeles ta rahvatantsu ja laskespordiga ning käis koos geoloogidega mägimatkadel.

Eve on peres kõige vanem laps, tal on neli venda. Lapsena oli Eve abiks vendade kasvatamisel.

Töö kõrvalt on Eve aastate jooksul juhendanud ka Pärnu- Jaagupi Keskkooli neidude rahvatantsurühma ja käinud oma rühmaga 1978. aastal ka tantsupeol. Ise tantsib ta juba pikki aastaid tantsurühmas Jakobi Piigad.

Nagu ka kõik teised tänased perearstid, on ta aastate jooksul pidanud omandama lisaks arsti oskustele ja teadmistele veel teadmisi ettevõtlusest, raamatupidamisest, õppinud kasutama arvutit jne. jne.

Eve on ka väga hea koostööpartner valla sotsiaaltöötajatele, on abivalmis, kaastundlik, sooja südamega inimene, kes hoolib väga oma perest. Perearstina ei ole talle võõras töötada pikki päevi, et teisi inimesi aidata.

Vallavalitsuse ettepanekul nimetati valla aukodanikuks teenekas meditsiinitöötaja ja perearst Eve Keskküla, kellel 2014. aastal täitub 40 aastat arstitööd Halinga vallas.


Valla aasta õpetaja 2013 on Merike Mäemets

Õpetaja Merike Mäemets on sündinud 30. septembril 1959. aastal Pärnumaal. Keskhariduse omandas ta Pärnu- Jaagupi Keskkoolis.

Ta töötab Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis alates 01. augustist 1984. Seega hakkab tal täituma 30 tööaastat oma kodukoolis. Õpetaja tööks vajaliku hariduse on ta omandanud Tartu Riiklikus Ülikoolis, mille lõpetas 1984.a. eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Õpetaja Mäemets on õpetanud lastele ka ühiskonnaõpetust ja 12. klassile tekstiõpetust. 2008. a omistati talle magistrikraad EELK Usuteaduste Instituudis kristliku kultuuriloo alal. Vanemõpetaja on ta alates 2002. aastast.

Õpetaja Mäemets suhtub tööülesannetesse väga kohusetundlikult. Tema tunnid on huvitavad. Oma töös kasutab ta palju kaasaegseid metoodilisi võtteid, nagu projektõpped, avastusõpe, loovust arendavad mängud, rühmatööd jne. Gümnaasiumiosas on esikohal protsessõpe iseseisva elukestva õppega noore toimetulekuks elus. 

Õpetaja Mäemets on olnud humanitaarainete ainesektsiooni esimees juba pikka aega. Sektsiooni poolt on korraldatud emakeelepäevale pühendatud üritusi. Eelmisel õppeaastal toimus tema ettevõtmisel ülekooliline etteütluse kirjutamine, kus osalesid ka kõik õpetajad. Samuti osaleb õpetaja Mäemets õpetajate esindajana kooli hoolekogu töös. Tema on ka eestvedajaks meie kooli osalemisel Forseliuse Seltsis ja vastavalt võimalustele on ta alati osalenud seltsi poolt korraldatud üritustel ja ka ise korraldanud Forseliuse Seltsi päevad gümnaasiumis. Tema poolt välja pakutud ettepanekud on alati asjalikud. Merikese juhendatud õpilased on olümpiaadidel alati saavutanud kohad esikümnes. Eelmisel õppeaastal saavutati gümnaasiumi arvestuses I koht ja 9. klasside arvestuses samuti I koht.

Kooliüritusi ilmestavad tihti tema poolt kokkupandud luulekavad.

Õpetaja Merike on hea suhtleja ja suure empaatiavõimega inimene. Tema kohta võib öelda, et ta on õpetaja kõige paremas ja suuremas tähenduses. Aastaid on ta olnud gümnaasiumi kõige õpilasesõbralikum õpetaja.

Õpilased ja kolleegid leiavad temalt alati tuge. Tänapäeva kiires ühiskonnas on näha tema suurt pühendumust tööle, leides alati aega kolleegidega suhtlemiseks ja nõu andmiseks, õpilastega usalduslike suhete loomiseks ning kooli üldise heaolu arendamiseks. Tema on ka õpetajate lauluansambli eestvõtja ja kokkukutsuja.


Valla parim ettevõtja 2013 on Kivisaare Veski OÜ

1995. aastal rajas Aita Ritter koos kadunud abikaasa ja poja Alariga kunagisse majandi kuivatisse jahutootmise. Kümmekond aastat toodeti jahu füüsilisest isikust ettevõtjana.

Nüüdseks on asutatud Kivisaare Veski osaühingu taluveski, kus löövad kaasa kõik pereliikmed: Alar Ritter, tema ema Aita Ritter, Alari poeg Mario Pauskar, tema elukaaslane Maarit Maremäe ning Alari tütar Maria Ritter.

Koos tehakse ära tööd jahu jahvatamisest-pakkimisest kuni turustamiseni. Kivisaare Veski jahutooted valmivad kohalikust teraviljast väärikas eas seadmete abil Alar Ritteri valvsa pilgu all. Kolme põlvkonna kogemus ja koostöö on viinud imeheade toodete valmimiseni. 

Jahutooted on saanud koguni nii head, et Eesti põllumajandus-kaubanduskoda omistas Kivisaare kaubamärki kandvale täistera nisu-mannale ja odrakruubile pääsukest kujutava „Tunnustatud Eesti maitse" märgi. Sellel aastal võideti tiitel „Parim toode Lääne-Eesti väikeettevõtetelt 2013".

Soovime, et jätkuks kohalike talunike kasvatatud vilja, mida Kivisaares jahuks jahvatada.

Tunnustame Kivisaare möldrite saavutusi ja usume, et seda auväärset ametit kannab edasi ka Mario ja Maariti poeg Oliver.