Parim retsept :
Õunakaste pihlakamarjade ja seentega

Vaja on :
3 kg kooritud ja puhastatud õunu
2 klaasi pihlakamarju
soola, suhkrut
1 kg keedetud tükeldatud seeni/ riisikaid/

Valmistamine: Õunad ja pihlakad koos maitseainetega keeta pehmeks, lisada hakitud seened. Keeta veel 5 minutid, tõsta purkidesse ja kaanetada.

Sobib pitsa katteks tomatipasta asemel ja makaronidega söömiseks.

Esitaja: Kaie Altmets

Järgnesid:

- Lihtne kevadine salat. Esitaja: Terje Truska;

- Õuna –leivakook. Esitaja: Sirje Nurmik:

- Kabatšoki hommikueine. Esitaja: Ljuda Pajuman;

- Toscapirnid. Esitaja: Sirje Nurmik.

Žürii koosseisu kuulusid Järvamaa tervisenõukogu esimees Maire Raidvere, Lääne- Viru Maavalitsuse tervisedenduse spetsialist Olga Boitsov- ja Türi Ühisgümnaasiumi kokk Juta Männik.

Auhinnad viie parima retsepti esitajatele antakse kätte 6. oktoobril kell 12.30 Valgehobusemäel toimuval koolitusel „Perenaiselt- perenaisele".