Jõgevamaa Kuldrist:

Maria Firsova
vanausuliste traditsioonide hoidja, Mustvee linna aukodanik, kauaaegne pedagoog.
Viimased 20 aastat on tegelenud Mustvee Vanausuliste Koguduses ja kirjutanud raamatu „Mustvee Vanausuliste mälestusi".

Arved Külanurm
SA Põltsamaa Sport maadlustreener. On töötanud maadlustreenerina aastast 1966. Maadlusnoorte suurepärane juhendaja, kelle töö tulemusena on Põltsamaa noored edukalt läbinud võistlusi nii Eesti Vabariigis, Euroopas kui ka maailmatasemel.

Peep Põdder
SA Jõgeva Haigla juhataja.
On taganud Jõgeva Haigla jätkusuutliku arengu. Haiglaravi ja eriarstiabi pakkuva polikliiniku osatähtsus Eesti meditsiinis on suurenenud, paranenud on Jõgeva Haigla hooldusteenuste maht ja teenuste kvaliteet.

Tarmo Tein
ettevõtja, SAME OÜ tegevjuht. Kaasaegne masinatööstusettevõte, mis tegeleb Tabiveres masinate ja seadmete tootmisega põllu- ja metsamajandusele ning teehoolde jaoks talvisel perioodil.

Haana Zuba-Reinsalu Luua Metsanduskooli direktor. On toonud Luua Metsanduskoolile mitmekülgset tuntust. Olulisim on Eesti parima kutseõppeasutuse tiitel, mis omistati koolile 2010. aastal Eesti Kutseõppeasutuste Kvaliteediauhinna üleandmisel ning mida kool kannab jätkuvalt. Luua Metsanduskooli arendamine ja hoonete renoveerimine.

Jõgevamaa Hõberist:

Andres Lippur
spordiaktivist, rahvaspordiedendaja, treener, Kuremaa terviseradade arendaja.

Ülo Luht
2011. aastal I Eesti Naiste Tantsupeo kunstiline juht, kelle suur loomingulise panuse ja pühendumise tulemusena sai valmis „NaisteLugu".

Helge Maripuu
Jõgeva Ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja, kes innustab õpilasi osalema huvi- ja ühiskondlikus tegevuses. Tema õpilased on saavutanud häid tulemusi kirjandi- ja kõnevõistlustel.

Pille Tutt
Jõgeva maakonna rahvakultuuri spetsialist, kultuuriürituste eestvedaja ja organiseerija. Täiskasvanud õppija nädala koordinaator Jõgevamaal. Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees ning aktiivne Jõgevamaa Kodukandi juhatuse töös osaleja.

Teenetemärkidega autasustatakse inimesi, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud Jõgeva maakonna arengule, samuti inimestele, kes on silma paistnud erilise, maakonna jaoks olulise saavutusega.

Konkursi „Jõgevamaa Tunnustab 2011" laureaadid

Jõgevamaa Aasta Tegu 2011 - I Naiste Tantsupidu „NaiseLugu". Peo eestvedajad Folklooriselts „Jõgevahe Pere" ja juhatuse esimees Airi Rütter.

Jõgevamaa Hea Investor 2011 - Aktsiaselts KITZINGER-PROGRESS.
2011. aastal valmis uus tootmis- ja büroohoone Põltsamaa linnas. Juhatuse liige Ulvi Punapart.

Jõgevamaa Hea Põllumajandusettevõte 2011 - Aberdeen Top Genetics OÜ.
Rünno Marmor ja Meelis Marmor, lihaveise kasvatajad Põltsamaa vallas.

Jõgevamaa Hea Ettevõte 2011 - Jõgeva Majandusühistu.
Tabivere alevikus uue Saadjärve kaupluse ehitamise ja sellega elanike parema teenindamise eest. Juhatuse esimees Toomas Vahur.

Jõgevamaa Hea Turismitegija 2011 - Palamuse O. Lutsu Kihelkonnakoolimuuseum.
Muuseumi direktor Arne Tegelmann.

Jõgevamaa Hea Piirkonna Edendaja 2011
Pajusi Küla Selts - Pajusi mõisakompleksi taaselustamine, juhatuse liige Jüri Siirmäe.
Veronika Kookmaa - Kasepää vallas samovarimuuseumi looja ja eestvedaja.
Puurmani Vallavalitsus - Puurmani mõisakompleksi korrastamine, restaureerimine ja remont, vallavanem Rauno Kuus.
Jõgevamaa Hea Keskkonna Tegu 2011 - Põllumajandusameti Jõgeva keskus.

Veekogude tervendamine ja maaparandussüsteemide korrastamine, keskuse juhataja Ilmar Tupits.

Jõgevamaa Innovaatiline Tegu 2011 - mittetulundusühing Jõgevamaa Ühistranspordikeskus. Bussipiletimüügisüsteemi arendamine Jõgeva maakonnas, juhatuse liige ja süsteemi eestvedaja Heldur Lääne.

Teenetemärgid ja autasud antakse üle Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul 23. veebruaril Jõgeva Kultuurikeskuses.