Miljöötundliku lahenduse preemia pälvis Kristi ja Tiit Põllu kodu aadressil Kivi tn 4. Vanemale aedlinnale omaseid hooneid toetab perioodile iseloomulik eesaiakujundus, kus tänavajoonel annavad dominandi põlispuud. Hooned ja õu moodustavad sümpaatse terviku, harmoneerudes miljööväärtusliku hoonestusalaga.

Ajastu stiilile omase lahenduse preemia omistatakse Helina ja Jaen Kaldjärve Piiri tn 4 kodule. Õueala koos 1950.-60. aastatel rajatud hoonetega annab edasi uuemale aedlinnale iseloomulikku hõngu. Eeskujuliku õue kujunemine on olnud pikaajalise töö ja hoolitsuse tulemus.

Kirjeldatud kolm kaunist kodu said 230eurose stipendiumi ja elulõnga kujutisega emailist majamärgi kirjaga "Tänuks ilu ja korra eest Kuressaare Linnavalitsuselt".

20aastase kodukaunistamisalase tegevuse eest sai Kauni Kodu kuldmärgi tiitli ühes emailist majamärgiga Vilma ja Arnold Kuigeri koduaed aadressil Vana-Roomassaare 12a. Kauni Kodu hõbemärgi tiitli ja majamärgi sai 10aastase kodukaunistamisalase tegevuse eest korteriühistu Pargi 4. Kuld- ja hõbemärgi omanikele anti üle Kuressaare lipuvärvides mastivimpel.

2012. aasta kõige paremini heakorrastatud mitmekorteriline elamu on kodukaunistamise komitee hinnangul aadressil Niidu tn 8, korteriühistu Kodupaik. Fassaad on korrastatud ja õueala hästitoimiv tervik.

Asutuste ja ettevõtete osas tunnistati eeskujulikemaks EEKB Liidu Kuressaare Siioni Kogudus aadressil Tallinna tn 45. Hoone on korrastatud, esile toodi sobiv funktsionaalne õueala- ja haljastuslahendus ning korrektne ja järjepidev hooldus.

Kuressaare Kodukaunistamise Komitee koosseisus Katrin Reinhold, Liis Schults, Reena Smidt ja Leo Filippov arvestas aedade ja õuealade hindamisel objekti kujunemise protsessi, üldist heakorrataset, hoonete ja haljastuse kooskõla ning sobivust piirkonda. Esiletoodud lahendusi võib julgelt soovitada kõigile eeskujuks.

Aasta heakorratöötaja stipendium suurusega 230 eurot, mis määratakse Kuressaare linna ettevõttes/asutuses heakorra või haljastuse valdkonnas töötavale inimesele, jagati seekord tööandja palvel kaheks. Aasta Heakorratöötaja 2012 tiitlit kannavad Kuressaare Haigla haljastustöötajad Valdur Orussaar ja Aivar Mägi, kes said tööandjalt rohkeid kiidusõnu haiglaümbruse hooldamisel.

Kodukaunistamise Komitee sooviks esile tuua veel teisigi kauneid aedasid. Jõe tn 2 erakinnistu paistab silma antud piirkonnas kui üks vähestest säilinud ajaloolistest hoonetest koos sätitud õuega, kus esinevad omased kõrged taluaiapüsikud koos puuviljaaia ja aiamaasoppidega. Kõik kokku moodustavad maalähedase, lihtsa ja praktilise koosluse.

Aiad, kel kuldmärk või presidenditunnustus ammu käes, aga nad on jätkuvalt head ja komitee lemmikud: Suur-Sadama 51, Vallimaa 14, Vana-Roomassaare 12a, Nooruse 41, Pargi 4, Liiva 3, Rootsi 20.

Aiandus-ja Lillepäevadel nimetati kokku 40 silmapaistvat koduaeda, korduvalt mainiti: Vallimaa 14, Ülo Roosi Dendropark, Suur-Sadama 53, Kelluka 5, Nooruse 41, Pargi 4, Mere 19, Talve 79.

„Ainult südamega näed hästi. Kõige tähtsam on silmale nähtamatu. Aeg, mis sa oma roosi peale kulutasid, tegi sinu roosi nii tähtsaks. Sa vastutad alati kõige selle eest, mis sa taltsutanud oled. Sa vastutad oma roosi eest."

Antoine de Saint Exupery „Väike prints"