Meremäe valla Aasta Tegija 2012 kultuuri- ja spordivaldkonnas tunnustati  Markus Männik'ut, kelle tegevus ja tulemused raskejõustikus on olnud Euroopas väga tulemuslikud - Madriidis rammumehevõistlusel Arnold Classic, Euroopa amatööride ja Strongman Grand Prix 2012 esimene koht, Võru vägilane 2012 ja Palamusel toimunud rammumeeste võistluse võitja, Tõnissoni tiitli omanik.

Katrin Rahusoov on sotsiaalvaldkonna üks eestvedajatest olnud üle 20 aasta ning on pälvinud elanike austuse ja usalduse nii oma igapäevase perearstitööga kui ka entusiastliku terviseedendajana.

Haridusvaldkonnas märgiti ära Mainer Järvelill, mitmete innovaatiliste projektide Laserdisain, Infodisain, Setomaa Tehnoloogia- ja Ettevõtluskeskus algataja ja elluviija.

Mart Uibokand on tunnustatud kui mahetootja alates 2001. aastast, nüüdseks tõusnud üheks suuremaks talunikuks koduvallas. Tema eestvedamisel rajati Lõuna-Eesti toiduvõrgustik.

Meremäe valla Aasta Tegija 2012 seltsielu eestvedaja tiitli sai Viivika Kooser, kes on aastaid Meremäe valla kultuuri- ja seltsielu mitmekesistaja ja organiseerija. Ta on ka MTÜ Meremäe Kultuuriühing aktivist, kelle käe läbi on elluviidud palju erinevaid projekte ning valda aastate jooksul toodud projektidega palju tegevusraha.

Aktusel toimunud aunimetuse ja tänukirjade üleandmise tseremoonia lõppes kohalolijatele emotsionaalse ja toreda tõdemisega. Kaks tunnustatut naist annetasid oma rahalise preemia Meremäe vallas elavale kahele suurele perele. Viivika Kooseri avalik pöördumine:''Annetan selle raha ühele perele, kus kasvavad koos kolm põlvkonda - vanavanaema, lapselaps koos elukaaslasega ja neli väikest last. Selles väikeses tarekeses on olemas ehtne pärimuse kandja ja pärijad, kellele pärandada. Ma olen veendunud, et sellele perele on seda ümbriku sisu tunduvalt rohkem vaja.''