Sarnaselt eelnevatele aastatele jagati ka tänavu eripreemiaid. Avaliku linnaruumi arendamise eest tunnustati Tartu Loodusmaja ja Loomemajanduskeskust ning muinsuskaitse eripreemia anti Vallikraavi 3 eramule.

Sel korral hinnati konkursi raames seitset kinnistut. „Kahjuks oli osalejaid tänavu suhteliselt vähe, oleks võinud tunduvalt rohkem olla, kuna ilusaid koduaedu on palju,“ märkis Semilarski. Abilinnapea kinnitas soovi kauni kodu valimise traditsiooni jätkata ning ootab tulevastel aastatel tartlastelt suuremat aktiivsust.

Konkurssi korraldatakse tänavu 17. korda ning seda koostöös MTÜ-ga Eesti Kodukaunistamise Ühendus. Kõiki osalejaid autasustatakse Tartu linna päeval aukirjaga ja kinkekaardiga väärtuses 100 kuni 200 eurot. „Eesti kaunis kodu 2014“ tiitli pälvinud eramud edastatakse ka tunnustamiseks

Vabariigi Presidendile ning eripreemia vääriliseks hinnatud Vallikraavi 3 eramu saadetakse esindama Tartut kauni muinsuskaitseobjekti valimisel, mis leiab aset üleriikliku konkursi „Eesti kaunis kodu 2014“ raames.