Esmaspäeval toimusid tundide külastused ning pärastlõunal toimus koolis töötuba õpetajatele, kus tervitussõnadega ja Rannu valla tutvustusega esines vallavanem hr. Maano Koemets. Kõik koolid esinesid lühitutvustusega oma koolist ja oma riigi koolisüsteemist tervikuna.

Eriti palju küsimusi esitati HEV õpilastega tegelemise ja erinevateks eksamiteks ettevalmistamise kohta.

Teisipäeval osaleti koos 8. klassi õpilastega AHHAA teaduskeskuses toimunud loodusõpetuse tunnis ning külastati Jääaja keskust.

Kolmapäeval olid aktiivsed osalejad erinevates subkultuuriga seotud töötubades - tantsiti, joonistati ja räpiti. Õhtul viisime külalised laevaga Võrtsjärvele, kus toimus lühike loeng Järvemuuseumi töötajate poolt.

Neljapäeval matkasid külalised koos õpilastega Mustjärve ümbruses.

Nädala jooksul kuulsime palju huvitavat teiste maade koolide ja koolisüsteemide kohta. Meil kõigil on midagi üksteiselt õppida.

Meie kooli projektikoordinaatoriks on õpetaja Kersti Lepik. 

Vald hoolitses ülekäigupurrete eest Elina Luige foto

Tänavakunstipäev

Projektinädalal toimus siis Rannu koolis Tänavakunstipäev.

Ürituse eesmärgiks oli mitteformaalne õpe, anda noortele võimalus tutvuda tänavakultuuriga, tutvustada noortele tänavakunsti.

Tartu Kõrgemast Kunstikoolist olid meil külas Tiit Joala ja meie kooli vilistlane Sandra Lepik. Nemad tegid meil graffiti töötuba.

Päeva lõpus jäid töötuppa huvilised, kelle ühistööna valmis ajalooklassi seinale ürgaegne Tyrannosaurus rex.

Teine töötuba oli meil tantsimine ehk õpetati hip-hop tantsustiili. Töötuba viis läbi meie tantsuõpetaja Merit Täht. Kolmas töötuba viljeles meil luulet ja muusikat ehk räppi. Töötuba viis läbi mitmete sõnasõdade poolest tuntud Eesti üks vastuolulisemaid räppareid s'Poom.

Tänusõnad kõigile töötubade läbiviijatele, kes tulid hea meelega ja tasuta meie noortega tegelema. 

Matkapäev

Projektinädalal toimus ka meie kooli traditsiooniline matkapäev. Seekord võtsime arvesse ka projektinädala teema. Meie matkapäeva nimeks sai Fotojaht.

Matk toimus Mustjärve ümbruses. Matkata tuli kaardi järgi ehk orienteerudes. Lisaks olid igal klassil materjalid, mis sisaldasid erinevat teavet ja mitmesuguseid ülesandeid. Igal klassil pidi olema kaasas ka fotoaparaat, sest teel oli objekte, mis tuli mitte ainult üles leida, vaid ka fotografeerida.

Lõpp-punktis ootas maitsev lõunasöök. Külalistele meeldis meie matkapäev väga.

Meeldis eriti Soome õpetajatele. Nemad võtsid kõik matkamaterjalid kaasa ja lubasid koos sõprade-tuttavatega tagasi matkama tulla.

Sügisnäitus

Septembri lõpus toimus meie kooli traditsiooniline sügisnäitus.

Aitäh kõigile lastele ja nende vanematele vahvate kompositsioonide eest! Meie kooli 6. klassi õpilased osalesid Elvas õpioskuste olümpiaadil ja 1.-4. klassi õpilaste võistkond Tähetarga päeval.

Sport

Treener Andres Bõkarevi jalgpallipoisid osalesid maakondlikul jalgpallivõistlusel Ülenurmes, kus saavutati II koht ja Palupera Cup-il, kus saavutati I koht.

Meie kooli õpilased võtsid osa Elva jooksusarjast.

I õppeveerand hakkab lõppema, ees ootab koolivaheaeg....

Ilusat sügist kõigile!