Uue õpetajana alustab tööd Tori Põhikoolis inglise keele õpetaja Ülle Urba.

Koolis on kehtima hakanud uued seadused, 9. juunil 2010.a. võeti vastu “Põhikooli-ja gümnaasiumiseadus”, aasta alguses “Põhikooli riiklik õppekava”. Nende seaduste raamistikus toimub kogu õppetöö. Muudatustest plaanime pikemalt kõneleda kooli üldkoosolekul, mida peame I veerandi viimasel nädalal. Täna peaks lapsevanem teadma, kuidas toimub õpilase puudumisest teavitamine. Puudumise põhjuseid võib olla 2: haigus ja olulised perekondlikud põhjused. Vanem teavitab esimesel puudumise päeval kooli (klassijuhatajat) õpilase puudumisest. Kui vanem seda ei tee, siis järgmisel õppepäeval võtab klassijuhataja vanemaga ühendust. Kui kontakt ei ole toimunud, siis kolmandal puudumise päeval teatab direktor Tori Vallavalitsusse õpilase õppest puudumise. Sellisel juhul võtab kooli pidaja tarvitusele meetmed puudumise põhjuse väljaselgitamiseks. Peale haigust kooli tulles peab õpilasel olema vanema kirjutatud tõend, kui tervise taastumine vajab vabastust kehalisest kasvatusest, peab ka see olema fikseeritud tõendil. Kuna põhjuseta puudumiste osakaal on koolides suur, siis taoline üksteise teavitamine peaks seaduseandja arvates olukorda parendama. Loodame väga vanematega selles osas tihedat sidet pidada ja omavahel puudumiste põhjused selgeks rääkida!

Uuest õppeaastast meie koolis kehtima hakkava õppekavaga seoses osalevad paljud aineõpetajad koolituspäevadel, et end kurssi viia nii uue õppekava sisu kui ka nõutavate õpitulemustega. Oma majas on koos läbi arutatud kooli põhiväärtustega seonduv.

Juba teisel koolinädalal said 2. ja 9. klassi õpilased õppetööst vaba päeva ja sõitsid õppekäigule Tallinnasse. Edukas osalemine eelmisel õppeaastal kooliprojektis “Kultuurilooline Tori” tõi kaasa Kadri Must-Simsoni küllakutse Riigikogu hoonesse.

Toompea loss ja Pika Hermani torn on tuttavad küll fotodelt ja piltpostkaartidelt, kuid lähemat tutvust pealinna auväärseimate hoonetega said lapsed teha esmakordselt. Ringkäigul istungite saali ning valgesse saali tutvustati meile hoone ajalugu ning selgitati riigikogu tööd. Kamba peale oskasime üles loetleda päris mitme riigikogu liikme nimed.

Tundus, et oodatuim sündmus kõigi jaoks oli siiski ronimine Pika Hermani torni. Üksnes 215 trepiastet – ning avaneski kaunis vaade merele ning linnale. Uhke tunne oli nii lähedalt näha lehvimas Eestimaa tähtsaimat riigilippu.

Peale pisikest jalutuskäiku Raekoja platsile ja Vabadussamba juurde oligi aeg Kadriga hüvasti jätta ja taas bussiga kodu poole vurada. Tükike Eestimaad oli jälle tuttavamaks saanud! (Astrid Roosileht)

Tervisepäev “reipalt koolipinki” toimus üle-Eestilise üritusena 10.septembril ka meie koolis. Hommikul sai teha aeroobikat tantsuõpetaja Andra juhtimisel ja siis kerge jalaga ning reipalt tundidesse astuda. Peale 3. tun-di vahetunnis pakkusid kokatädid erinevaid puu-ja köögivilju. Päeva sõnum – liigu terviseks ja söö tervislikult jõudis kõigini!

14. septembril oli 8. ja 9. klassi õpilaste üllatus suur, kui kehalise kasvatuse tunnis seisid õpetaja asemel võõrad inimesed. Külla olid tulnud tantsuklubi jj-Street noored tantsijad, kes üritasid tänavatantsu põhitõdesid ka meie õpilastele õpetada. Nagu ikka uue asja puhul tundus algul asi kahtlane, kuid peale proovimist ja vaatamist oli lustimist päris palju. Külalised kutsus oma ainetundide mitmekesistamiseks õpetaja Rita Petersell.

Sel aastal valiti igasse 5.-9. klassi klassivanemad, oma klassi populaarsemad ja teotahtelisemad noored, kelle ülesanne on vahendada informatsiooni, olla oma klassi tegemistes algataja ja eeskuju. Soovime energiat Tevele ja Martin Johhannesele 5. klassist, Tanelile 6. klassist, Avele 7. klassist, Ivole 8. klassist ja Miinale 9. klassist.

Sügise algust tähistasime vahva näitusegaerinevatest sügisandidest. Ürituse eesmärgiks oli anda ülevaade valminud viljadest ning suunata õpilased näitust koostades ühiselt tegutsema. Iga klass mõtles välja ka oma eksponaatide lühitutvustuse. 1. klass tutvustas isemeisterdatud toredaid kastani-ja tõruloomi vahva luuletusega, 2. klassi õpilased esitasid oma juurviljadest täitunud laua kõrvale näitemängu naeri väljatõmbamisest ning pakkusid proovida porgandit, 3. klass ergutas kõiki aedvilju sööma, 4. klassi uhke väljapanek. teraviljadest ning lustlikud tantsud jäid hästi meelde, 5. klass oli lahendanud puuviljade tutvustamise kasutades nimetusi eri keeltes, 6. klassil oli uhke seenelaud, maitsvad marineeritud seened ja asjakohane ettekanne tutvustuseks, 7. klassi sügislillede tutvustuseks esitas Maris oma luuletuse, 8. klassi erinevaid marju tutvustasid põnevalt Mari-Liis, Rita ja Allan ning 9. klassi ravimtaimede väljapaneku juurde pakkusid õpilased proovimiseks ka ravimteesid. Juba aastaid on seda üritust korraldanud loodusainete õpetaja Kaja Maripuu koos klassijuhatajatega.

Sport. Reedel, 17.09 võistlesid kuni 7. klassi poisid Vändras jalgpallivõistlustel. Saavutati 4. koht. Võistkonda kuulusid Markus, Kevin, Ranel ja Kermo 7. klassist ning Raul, Tanel, Brent, Kristo ja Gert 6. klassist. (Rita Petersell).

Lisaks oma kooli kehalise kasvatuse õpetaja Rita Peterselli juhendamisel toimuvatele treeningutele (algklasside spordiring, korvpall ja võrkpall) alustas uut hooaega ka jalgpalliklubi Vändra Vaprus. Treeningute ajakava leiab kooli koduleheküljelt.

Reedel, 24. septembril ei toimunud koolis traditsioonilist koolipäeva. Hommikul ootasid koolimaja ees bussid ja viisid kogu koolipere loodusesse matkama. Toimus teine õuesõppe päev “Sinasõbraks loodusega II”, mida korraldab Tori Kooli Sihtasutus ja toetab Rohelise Jõemaa Koostöökogu ja Leader-programm.

Laupäeval, 25.09 ootab kooli hoolekogu rohkearvulist osavõttu perespordipäevale Virula Cup, mida seekord peetakse juba 10. korda.