Miks on tore olla koolilaps?

Vastavad värsked 1. klassi õpilased.

Mia Aleksandra: Siin teen põnevaid asju.

Lisette: Siin saab targaks.

Sten-Eric: Koolis saab rohkem õppida ja mulle ei meeldi magada.

Jaagup: Koolis ei pea magama.

Elise: Koolis antakse raskeid ülesandeid ja saab vahetunnis olla.

Sander: Koolis on lühem päev kui lasteaias.

Emil Andreas: Siin ei pea magama, saan varem koju ja siis ma tunnen, et olen suur.

Iti-Mai: Siin ei pea magama.

Alex: Siin ei pea magama ja siit saab kiiremini koju.

Kloria: Siin saab arvutis olla ja saab varem koju.

Karl-Eerik: Siin on rohkem õppida. Siin on klassis vahvad raamatud. Koolis on palju paremad trennid.

Andres: Koolis saab hästi targaks. Mulle ei meeldi lõunal magada.

Carl: Siin saab targaks ja saab õues käia. Siin on hea sõpradega mängida.

Johanna-Liisa: Mulle meeldib koolis kõik.

8.septembril õppisid lapsed tervisenädala raames õues. Teadmisi saadi ajaloo, keelte, matemaatika, laulmise, kunsti ja kehalise kasvatuse kohta. Ilm oli suurepärane ja meeleolu lustlik.

10. septembril käivitus üle-eestiline üritus „Reipalt koolipinki”. Hommik algas tikuvõileibade esitlusega. Direktor hindas nii võileibade tervislikkust kui ka maitset. Järgnes traditsiooniline jooksukross ja orienteerumismäng.

17. septembril võistlesid 6.–7. kl noored vutimehed Vändras.

27. septembril startisid 5 meie kooli õpilast ja 3 õpetajat teele Comeniuse koosolekule Portugali.

29. septembril osalesid meie kooli 30 õpilast maakondlikul jooksukrossil Jõulumäel.

Krossiteatejooksus saavutasid esikoha Silver Salusoo, Janis Pihu ja Karl Jõumees. Ka kõik ülejäänud jooksulapsed olid väga tublid. Kõige vapram võistlustel osaleja oli äsja kooliteed alustanud väike Iti-Mai Mätas, kes pidi mõõtu võtma endast peajagu pikemate jooksjatega.

Samal päeval külastasid 1.– 2. kl poisid ja tüdrukud Miku-Manni Lasteteatri etendust „Kes ei tööta, see ei söö” . Lugu oli lõbus ja õpetlik.

3. kl õpilaste arvamused spordipäevast „Reipalt koolipinki”:

Kristofer – Hommikul kui ärkasin oli mul tuju hea. Mulle spordipäevad meeldivad, need on minu lemmikpäevad. On lahe teha sporti, saab tugevaks ja kiireks. 500 m jooksus tulin kolmandale kohale. See oli väga lahe jooks. Tahaks veel joosta sama rada. Alguses olin ma esimene, siis teine ja lõpuks kolmas. Ma üritasin jääda teiseks, aga kui lõpp oli lähedal, sai mul jõud otsa ja ma jäin kolmandaks.

Annet – See päev meeldis mulle sellepärast väga, et sain palju joosta ja maastikumängu mängida. Eriti meeldis hüpata metsas kaugust. Põnev oli see sellepärast, et kui mina hüppasin, siis järgmine laps pidi minu maandumiskohalt edasi hüppama ja nii edasi. Veel meeldis mulle käbisid visata. Eriti hea oli, kui said viis käbi ämbrisse. Väga lõbus oli rõngast läbi minna üksteisel käest kinni hoides. Aga kõige rohkem meeldis jooksmine, sest jõudsin Sondrast ette. Tavaliselt on Sondra minust kiirem. Ta on väga tubli jooksja.

Kenet – Reedel oli meil spordipäev. Päeva alguses sõime tikuvõileibu. Need tegime kodus eelmisel päeval. Me jooksime 500m ja mängisime ka. Siis kõndisime metsas ja nägime vaskussi.

Kewyn-Dein – See spordipäev oli lahe. Sellel päeval sai väga palju sporti teha. Mulle meeldis kõige rohkem kuuli veeretamine. Me saime palju joosta ja orienteeruda. Väga lahe spordipäev oli.

Maido – Reedel oli vahva spordipäev. Spordipäev algas kell 9.00. Alguses tegime soojendust, siis hakkas jooks. Ma jooksin 500m ja sain esikoha. Spordipäev sai läbi ja mina läksin koju.

Marlon – Meie koolis toimus spordipäev eelmisel reedel. Alguses kogunesime kooli ja direktor maitses meie tikuvõileibu, mis olime eelmisel õhtul kodus valmistanud. Direktorile meeldisid kõigi tikuvõileivad. Kell 9.00 kogunesime õue. Läksime metsa, seal jalutasime, tegime harjutusi ja seejärel hakkasime jooksma. Mina sain neljanda koha. Mulle meeldis see päev väga, sest sain sõpradega sporti teha.

Angela – Kümnendal septembril oli spordipäev. Alguses me jooksime, siis pidime punktist punktini käima ja seal harjutusi tegema. Mõned punktid olid natuke rasked, aga muidu olid nad kerged. Üheksa punkti oli vaja läbi teha. Kui ma kõik punktid läbi olime teinud läksime sööma ja siis oli spordipäev läbi.

Kelly – Oli ilus spordipäev, kus pidid 1., 2. ja 3. klassi tüdrukud jooksma. Mina jäin esimeseks. Siis jooksid poisid. Hiljem saime kaardi, kus oli märgitud punktid kuhu pidime minema. Alguses õppisime viipekeeles ütlema kool, siis läksime palgi juurde. Me pidime seal peal seisma ja palle lusika peal edasi andma. Seejärel läksime sellisesse punkti, kus pidid kõik hüppama. Pärast mõõdeti kõigi hüpped kokku. Saime 19,5m. Edasi läksime käbisid ämbrisse viskama ja viimases punktis pidime natukene trenni tegema. Pidime ühe jala peal seisma silmad kinni ja veel palli jala peal kõksima. Lõpuks saigi kõik läbi. Mulle meeldisid kõik asjad ja see oli väga tore päev. Ma loodan, et see päev kordub.