Ülitore on taas kohtuda klassikaaslaste - heade sõpradega ning neile suvest pajatada;

4. klassile hakkavad tunde andma erinevad õpetajad, kellega nad enne üldse kokkugi ei puutunud, ja see on põnev;

Kooli tuleb uus 1. klass - seega ka uued ja huvitavad mängu- ning tegutsemiskaaslased;

Toimub palju õueüritusi, sest värvikirev loodus kutsub klassiruumist ilma avastama;

Ilmtingimata lähme teatrisse mõnd vahvat Vanemuise või külalisteatri etendust nautima;

Koolis korraldatakse põnevaid üritusi nagu õpetajate päev, kus pedagoogi rasket, ent tänuväärset ametit saavad proovida lõpuklassi õpilased ning see tähendab ülejäänud õpilastele lõbusat teistmoodi koolipäeva;

Ka halloween´i stiilipäev oma salapärase tähenduse ja sünge riietusega köidab igas eas lapsi; rääkimata klassiõhtutest!

Sügispidu

21.septembril toimus algklasside ja lasteaia sügispidu. Ilm oli väga ilus ja päikesepaisteline. Kõigepealt me loosisime rühmad ja mina sain number kolme. Ning siis hakkas võistlus pihta. Kõigepealt tuli kulbi ja kartuliga jooks, kus ei tohtinud kartul kulbi pealt maha kukkuda. Seejärel tuli käbide loopimise võistlus, kus pidi jooksma staadioni teise äärde ja käbi ämbrikesse viskama. Kui see sai tehtud, tuli käbi sealt ära ka tuua. Naljakas oli see, et üks väike teise võistkonna poiss võttis käbi minu rühma ämbrist.

Siis tuli autasustamine, me saime kõik medali, kuhu oli kirjutanud „Tere sügis 2012". Sõime ka õuna ja porgandit.

Lõpuks meisterdasime kaasavõetud juurviljast või köögiviljast naljakaid kujusid. Õpetaja tegi meist koos meisterdustööga pilte ning suure ühispildi tegime ka.

Õppekäik Eesti Põllumajandusmuuseumisse

Meie käisime 25. septembril klassiga

Eesti Põllumajandusmuuseumis. Seal oli väga põnev. Kõigepealt näidati meile linataime. Vanasti valmistati kõik riided linast või villast. Seejärel läksime lina töötlemise töökotta, kus töötlesime linapeotäit nii kaua, kuni see läks siledaks nagu juukse-salk või hobusesaba.

Teises töökojas punusime oma linasalgust nööri, see ei olnud raske. Nöör tuli nagu punupats.

Lõpuks pakuti meile linavahtu, mis mõne-le maitses, mõnele mitte. See oli tehtud vahukoorest, maitsestamata jogurtist ja linajahust. See pidi olema väga tervislik!

Me võisime õues veel kiikuda, suuri masinaid vaadata, tuulikus käia (tuulik kõikus!). Enne kojusõitu korjasime tööõpetuse tunniks pruune tammetõrusid ja vaatasime pargis kivist kuju, aga me ei saanudki teada, kelle kuju see oli.

Külas kuningannal

Kes meist ei unistaks külaskäigust tõelisse kuningriiki? Kohtumisest kuningannaga ja tema õukonnaga? Selline võimalus oli 2. ja 3. klassil külastades Kiidjärve Laanekuklaste Kuningriiki. Lugu on kokku pandud 2. klassi õpilaste muljete põhjal. Retke alguses pidid lapsed andma vande käituda külas viisakalt ning selle kinnituseks löödi tempel iga külastaja käele.

Lastele näis uskumatuna „majade" suurus ja kõrgus, mis olid isegi laste kõrgused (Elis-Marlene võrdles sipelgapesi enda ja klassikaaslaste kasvuga). Olgugi et sipelgad ise on pisikesed. Christopheri arvates meenutasid pesad " küürusid".

Uudiseks oli see, et sipelgapesas valitsevad ainult naised. Isegi valvurid on „tüdrukud" ning et siis ei pea „poisid" tööd tegema - nii arvas Karl Oskar. Kertit üllatas asjaolu, et sipelgad saavad ka peatuda hotellides.

Arnoldile meeldis sipelgariigi puzzle, mida said kokku panna kõik lapsed ühiselt.

Anna-Liisa arvates lõhnas sipelgate pritsitud hape nagu äädikas.

Päev lõppes kokkuvõtva viktoriiniga ning kodust kaasa pandud toidu nosimisega. Need olid maailma kõige parimad võileivad peale mitmetunnist seiklemist!

Matk kuningriigis oli meile kõigile meeldejääv ja huvitav. Kuningannaga küll ei kohtunud, kuid „lossi" nägime.

Suured tänud Ülo Leitule - meie toredale retkejuhile!

Esimesed koolimuljed

Kõigile 1. klassi õpilastele meeldib koolis väga. Kermo arvates oleme õppinud palju tähti ja peaaegu kõik on juba ka lugemise selgeks saanud. Tore tund on kõigi jaoks matemaatika. Muusika tunnis meeldib laulda ning muusikaklass on nii ägedate astmetega. Ericu meelest on kõik tunnid toredad. Robin aga arvab, et loomulikult on meie lemmiktunnid siiski vahetunnid!

Britale meeldib koolis niiväga, et lausa kahju oleks haigeks jääda. Enar leiab, et koolis meeldib talle rohkem kui lasteaias. Cristofer-Marcus arvab, et ta on koolis palju julgemaks muutunud. Ingmar tunneb ennast juba palju targemana. Erki leiab, et koolis saab sõpru juurde. Kiurile meeldib osa võtta kõigist huviringidest. Enamuse meelest on kõige vahvamad jalgpallitrenn, kunstiring ja loovusring.

Mänguringis on eriti vahva siis, kui saab Smart-tahvlil mänge mängida. Hästi tore on osaleda kokandusringis „Kokata on lahe!"

Hea on, et pikapäevarühma ajal saab käia arvutiklassis arvutimänge mängimas. Eks mõnikord tuleb arvuti abil ikka ka koolitööd teha. Antoni ja Maksimi meelest on vahva mängutoas mängida. Poistele on seal lemmikuteks hambaarsti mäng ning legod.

Ainar teatab aga, et kuigi koolis on väga tore, ootab ta ometi pikisilmi koolivaheaega! Selle mõtte peale lähevad kõigil lastel silmad särama!

Mõeldes isale...

Nagu ei saa keegi olla ilma kodumaata ega emata, ei saa keegi olla ilma isata. Alates 1987. aastast tähistatakse Eestis novembrikuu teisel pühapäeval isadepäeva. See perepüha on mõeldud isade ja vanaisade märkamiseks, meelespidamiseks ja tänamiseks. Tänapäeval, mil nii paljud isad käivad kaugel tööl ega saa oma lastega iga päev koos olla, on kingitustest tähtsam koosveedetud aeg.

Argo: Isadepäeva kontsert oli vahva, sest seal laulsime kõik peast Sillaotsa Kooli laulu ja seejärel „Minu maad". Veel laulsid teised lapsed, rääkisid isadest anekdoote ja lugesid luuletusi. Mina ja Sander saime ka luuletust esitada, see oli sellest, kuidas issi telekat remontis, aga telekas päris katki läks ning oli pauku ja tossu. Siis olid saalis võistlused. Pärast meisterdasime koos isadega autosid. Mina tegin oma isaga ralliauto, millele panin nimeks GIT. Kui autod olid valmis, panime need koridori akende peale ja neid oli palju. Pärast saime veel auhinnad.

Triin: Isadepäev oli tore. Sain koos Ketliniga olla teadustaja. Silvija, Jennifer ja Elis müüsid puhvetis kooke, komme ja küpsiseid. Mina sain ka müüa ja minult osteti kõik korraga ära. Neil, kes autosid meisterdasid, oli ka hästi tore ja autod tulid vahvad. Viktoriini tegime ka, see oli põnev. Muidugi olid veel spordimängud ja kõik, kes osa võtsid, olid tublid.

Ketlin: Minu kaaslane isadepäeval oli Triin ja temaga oli tore teadustada. Saal oli nii täis, et mul tuli väike hirm peale, aga proovisin seda mitte välja näidata. Meil oli väga vahva kohvik ja head maiustused. Müüjad olid 6.klassi tüdrukud. Loodan, et kõikidele isadele meeldis see õhtu!

Koostasid õpetajad
Kaie Käär, Margit Liias, Annika Tõnurist ja Anne Grigorjeva