Nominendi staatusesse olid saanud mullu koduvalda kõige aktiivsemalt esindanud Maarja-Magdaleena segakoor ja Tabivere huviteater. Mõlemad kultuuriühendused tõid oma loomingu rahva ette ka peoõhtul. Maarja-Magdaleena segakoor esitas laule 4.-6. juulini Tallinnas teoks saava laulupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg" repertuaarist.

Suursündmusele pääsemine ongi praegu koorile peaeesmärk. Tabivere huviteatri näitlejad Linda Amjärv ja Esta Sokk esitasid vene keelest tõlgitud šketsi „Kõige parem mees". Esta Sokk märkis, et teatriseltskonda on koos hoidnud tõsine soov näitemänguga tegeleda. „Praegu on juba uued tekstid üles otsitud ja varsti hakkame jälle proovidega peale," ütles ta.

Hääletustulemusega 31 : 9 valisid kohalolijad Tabivere valla isetegevuskollektiiviks Maarja-Magdaleena segakoori. „Eks iga esinemine on tähtis ja igal kontserdil tahame anda parimat. Millega just südamed oleme võitnud seda ei tea. Aga tean, et meie segakoori lauljad laulavad südamest, mida on kindlasti tunda ka esinemistel. Ma ei taha kunagi liiga teha ka neile, kelle lauluhääl vajab teise laulja tuge. See loobki ühtsusetunde ja üksmeelsuse," arvas koorijuht Liia Koorts.

Terje Paalitsa sõnul autasustatakse Maarja-Magdaleena segakoori karikaga.

 „See pole aga rändkarikas. Järgmisel aastal publiku poolehoiu võitnud kollektiiv saab juba uue karika," lisas rahvamaja juhataja.

Kultuurikollektiivis läbi viidud hääletuste põhjal selgitati välja ka iga huviringi tublimad. Maarja seeniortantsurühmast pälvis tunnustuse Vahta Pilden. „Tantsimine hoiab mind noorena ja virgena ning annab rõõmu juurde," lausus Maarja rahvamajas peaaegu kümnendat aastat tantsiv Vahta. Ta aitab kaasa ka tantsude seadmisele. „Meie line-tantsurühm otsustas esile tõsta oma eestvedajat Rita Vahterit, kellele igati olulised tulemus ja täiuslikkus. Wiera teater (teatritegelase August Wiera järgi) pidas enda hulgast säravamaks Heli Täpsit - tõsist isetegevuse armastajat ja paikkonna kultuurielus kaasalööjat," rääkis Tiia Pärtelpoeg.

Maarja-Magdaleena segakoor pidas tunnustuskirja vääriliseks Kalev Kurssi. „Ta on meie koori pidevalt esindanud ainsa tenorina. Nüüd on talle lisandunud ka noormehed, keda ta siiralt toetab ja aitab. Ta on alati esimeste hulgas. kes ütleb „Teeme ära!". Ta on meie kollektiivis väga kindel käsi, väga harva kui proovist puudub," rääkis dirigent Liia Koorts. Armastava õena ei jätnud koorijuht mõistagi mainimata, et Kalev on ta vend.

 „Arvestades arvukat liikmeskonda peeti mõistlikuks ära märkida ka teist lauljat, kelleks on toimekas ja päikeserattana särav Anne Otsus," ütles Liia Koorts. Koori liige Tiia Pärtelpoeg kiitis Annet ka nootide korras hoidmise ja proovides kohvikeetmise eest.

Maarja-Magdaleena meesansambel arvas enda hulgast edukamaks Arvi Kirikali - kohusetundliku laulumehe, kel tarvis proovides ja esinemas silmapaistvalt kaugelt käia.

 „Kapellis on kõik väga tublid. Kõigist üle on aga Ülo Nõlvak, kes on andekas pillimängus ja lahke abimees muudeski toimingutes," ütles juhendaja Liidi Vaino.

Tabivere seenioride tantsurühmast sai tunnustamise osaliseks nooruslik Maila Valt, Tabivere huviteatrist karakternäitleja Helgi Herman, kes käib mängimas Jõgevalt ja naisansamblist hõbehäälne Viive Aunap.

Vallavanem Kalmer Laini (muide Maarja line-tantsu tüdrukud ootavad teda oma esinemist vaatama) ja vallavolikogu esimehe allkirjaga tunnustuskirjad ja meened andis üle vallavolikogu aseesimees Vahur Poolak.

„Seekord üllatusena tulnud väljapaistvamate isetegevuslaste tunnustamine kujuneb meie kultuuriõhtute tavaks," lausus Tabivere rahvamaja juhataja Terje Paalits.