Veel tunnustati Sindi linna läinud aastal enim väljapaistnud sportlasi ja kultuuriinimesi, õnnitlused ja meened andis üle volikogu haridusja kultuurikomisjoni esimees Viivi Palmissaar. Kultuurivallas väljapaistvate saavutuste eest 2012. aastal pälvisid tunnustuse koorijuht Kristel Reinsalu, iluvõimlejate juhendaja Margit Schmidt ja Urmas Saard - meedias Sindi linna tegemiste kajastaja ja lipukultuuri edendaja Sindi linnas.

Sportlastest pälvisid tunnustuse läinud aastal tublide tulemuste eest sõudja Allar Raja, tõstjad Maarika ja Marko Buht, krossisõitja Jarmo Lehiste, maadlejad Randel Uibo ja Argo Mitt, kabetajad Hendrik ja Janet Tamm ning poksijad Šamil Kurbanov ja Danil Demidov.

Seejärel astusid kontsertetenduses „Oleme põhjamaa lapsed" üles Sindi Gümnaasiumi, muusikakooli, lasteaia, seltsimaja lauljad, tantsijad ja pillimehed. Meeleolukas kontsert-etenduse sõnalistes osades olid gümnaasiumi näiteringi noored, kava lavastajaks Eneli Arusaar, koostöös Sindi Gümnaasiumi, lasteaia, Sindi avatud Noortekeskuse, laulukoori, Sindi Muusikakooli, SlavjanotŠkaga, rahvatantsugrupiga Kuu ja seltsimajaga.

Vabariigi aastapäeva üritused Sindis jätkusid pühapäeval, vabariigi sünnipäeval 24. veebruaril, kui kell 7. 55 heiskas pidulikult Eesti riigilipu Sindi raekoja tornimasti ettevõtja Mihhail Škljar. Sindi raekoja juurde olid rivistunud Sindi noored ja samuti Paikuse kodutütred ja noorkotkad suurte kandelippudega.

Tseremooniale olid kogunenud mõlema omavalitsuse esindajad ja elanikud. Lipu selts jagas osalejatele käsilipukesi ja noorte rinda kinnitati sinimustvalged lindid. Tervitussõna ütlesid Sindi linnapea Marko Šorin, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja majalippude heiskamist abistavate noorte patroon maavanem Andres Metsoja.

Pidulikule lipuheiskamisüritusele järgnes Sindi ja Paikuse õpilaste suundumine kahe omavalitsuse majaelanikele appi riigilippe heiskama ning lippudeta elamute postkastidesse pandi lipu seltsi poolt koostatud voldikud, mis tutvustavad sinimustvalget lippu ja lipu päevi. Lisaks Sindi ja Paikuse õpilastele oli Sindi ANK-i vahendusel ettevõtmisse kaasatud ka Pärnu linna õpilasi. Ühisettevõtmine viidi läbi Sindi linna ja Paikuse valla omavalitsuste heakskiidul, peakorraldajateks Sindi Gümnaasium ja Paikuse noortekeskus.