Majandusharidusega Liisi jaoks ei ole õpetaja amet siiski uus kogemus: „Olen neli aastat tegelenud müügi ja turundusega. Peruus töötasin aga inglise keele õpetajana," jutustas Liisi oma teekonnast hariduse juurde. Sellel suvel läbib Liisi ka Noored Kooli programmi õpetaja töö ettevalmistuskoolituse ning sügisel alustab ta Sinimäe koolis täiskohaga tööd matemaatika-, keemia- ja füüsikaõpetajana.

Eesti Energia toetab Sinimäe kooli õpetajat kaheaastase stipendiumiga  suuruses 6080 eurot. Lisaks toetab energiaettevõte Noored Kooli õpetajate koolitus- ja toetusprogrammi elluviimist 10 000 euroga. Selleks, et noore õpetaja sisseelamine piirkonda oleks võimalikult sujuv, pakub Eesti Energia Liisile igakülgset tuge, näiteks abi vene keele täiendõppeks ja põlevkivitööstusega tutvumiseks.

„Sinimäe kooli asub tööle noor, kuid väga motiveeritud ja rõõmsameelne õpetaja, kellel on kirg õpetamise ja reaalainete vastu. Usume, et Liisi anne ja sära teevad reaalained õpilastele põnevaks ja tekitavad sügavat huvi reaalainete vastu," sõnas Eesti Energia välise järelkasvu projektijuht Mirjam Lindpere.

Sinimäe koolile reaalainete õpetaja valiti välja Noored Kooli programmi 8. lennu väljavalitute seast. Kokku esitas Sinimäe kooli õpetaja kohale sooviavalduse 15 huvilist.