Iga külastaja sai nii mahetootmise kui toiduvalmistamise kohta teavet. Pilkupüüdvamaid müüjaid oli endine Saku apteeker Maret Makko Lilleoru joogakeskusest, kus kasvatatakse ravimtaimi puhtas looduses. Teepakikestel olid nimed „Selge pea ja rõõmus süda", „Sinine puhastav tee" ja palju teisi. Klaaspurgist paiskus ninna mere äärest korjatud kibuvitsaõite uimastav lõhn. Maret selgitas, et pakikeste kokkupanekul loetakse palveid ehk mantraid. Nii et peale taimejõu on nendes taimeteedes veel palvejõud. Taimed kasvavad elulille-kujulisel peenral, mis annab neile erilise energeetilise omaduse.

Helle Pärlin oli müügiks toonud omaküpsetatud rukkileiba, karaskit ja kõrvitsakomme. Müüjad pakkusid lahkelt ka oma toodete retsepte. Viive Rosenberg EVIKA-st jagas uudistajatele suurest kuumast potist sinist kartuliputru, mis tehtud sordist „Blue congo". Kuumalt on puder kauni helelilla värvusega, jahtunult muutub tumesiniseks. Uuesti soojendades muutub jälle heledaks. Sinine kartulipuder kaunistaks peolauda porgandi, peedi ja tomati lisanditega.

Endine sakulane Kadri Kopso Väike-Maarjast Kaarli talust oli tegev õpitoas, seletades lahti speltanisu päritolu, kasvatamise ja omadused. Külastajaile pakkus ta speltanisust valmistatud putru ja kohupiimakooki. Mõlemad olid väga maitsvad. Ka kõrvitsamoos, mis tehtud ingveri ja aivalisandiga, oli nii välimuselt kui mekilt suurepärane. Speltanisu sobib hästi vanurite ja väikelaste toiduks, sest selle toiteväärtus on palju suurem kui nisul, sisaldades palju B-grupi vitamiine, amino- ja rasvhappeid, kiudaineid jm.

Õpitoas jagas häid nõuandeid toitumisnõustaja Ene Mägi, kes tutvustas kuivatatud puu- ja juurviljadest maiust. Esimest korda sain maitsta ka sojapiima, mida on kasulik juua lehmapiima asemel, et vähendada loomse rasva osa toidus. Ene: „Menüü tuleb muuta tervislikumaks sammhaaval. Valge suhkru asemel hakata tarvitama näiteks demerara-suhkrut." Ene arvestab nõustamise juures ka menüü rahalist külge.

MTÜ Metsanurme oli fuajee nurka sisustanud omavalmistatud pirukatega kohvileti, imemaitsev oli kapsapirukas. Janika Kull OÜ-st Kullide Pesa pakkus kanalihapirukaid ja toor, kartuli ning verivorste, Alar Kraav aga isuäratavat suitsusauna sinki ja põdrakonserve, mida müübki ainult laatadel, sest poodidesse neid lihtsalt ei jätku.

Minilaat tõestas järjekordselt, et Saku vallas on nii ideerikkaid rahvustoidu päeva korraldajaid kui ettevõtlikke ja töökaid osavõtjaid, kes üllatavad oma toodetega.