Oktobrikuu lõpetasime seltskondliku tantsutrenniga, kus kaks noort juhendajat tantsurühmast Tarbatu suutsid “päntajaladki” tantsima panna. Seiste tantsupaari, kaasas ka kõige nooremad sirgulased nautisid õhtut täis tantsu, rahvuslikku muusikat ja isetegemisrõõmu. Aina harjutades ja otsast peale proovides õnnestus meil selle õhtuga tantsuks kokku saada Mait Agu tants “Kiitus”. Tore oli vaadata kuis “isa” oma “poegi” kutsus ja lõpuks “neiud-noorikud” “isa” pika ninaga jätsid. Sammude seadmine ühiseks toredaks tantsuks võttis meid aga mõnusalt võhmale. Eks ikka läksid käed või jalad sassi, kuid peamine selle juures oli hea enesetunne ja tantsu nautimine. Sirgu meeste ühine ramm suutis kõigi naiste jalad tantsupõrandalt õhku tõsta. Pika tantsuõhtu puhkepausi ajal esinesid meie noored juhendajad kahe toreda tantsuga. Ehk õnnestub ka meil kunagi midagi niimoodi selgeks saada.

Vahepealsed folkloorsed seltskonnatantsudki ei suutnud meie põhitantsu meelest ajada ja õhtu lõppedes sai meie õpitu ka väikesele videoklipile. Aitäh Anneli ja Marius!

Kuid osalejad said tantsupisikust nakatatud ja nüüd ootame meie väikese folkloorse tantsurühmaga liituma ka teisi huvilisi. Täpsem info Sillelt tel.5215356. Sel aastal toimuvad meil veel järgnevad üritused: Sirgu Kuldkala 6. novembril ja Vabastav hingamine 19. novembril.

Meie traditsiooniline jõulupidu toimub ikka jõulukuu esimesel laupäeval – 4.detsembril.