SK Tääksi esindusmeeskond on teinud algust Eesti meistrivõistluste mängudega III liiga lõuna piirkonnas. Meie koduväljak Suure- Jaanis läbib hetkel hooldust ja seetõttu peetakse enamus mänge kevadringis võõrsil, nii on see meestel kui poiste võistkondadel.

Esimeses mängus oli vastaseks Valga FC Warriori meeskond. Väga hea esimese poolaja järel juhtisime me mängu 4:2 ja kehva teise poolaja tulemusena lasime veel ühe värava neil lüüa ja lõppseisuks 4:3 vormistada, aga kuna vastased kasutasid diskvalifitseeritud mängijat, mis ei ole reeglitega lubatud, siis ametlikult läks meile kirja võit 4:-. Selles mängus hiilgas nelja väravaga Mart Vingissar.

Teine mäng toimus Põlvas, kus vastaseks oli Võru JK. Seal ei tulnud meil kohe mitte midagi mängus välja ja saime suure 6:1 kaotuse. Meie ainsa värava lõi Rasmus Alles.

Kolmas mäng oli jällegi Põlvas, seekord kohaliku Põlva FC Lootosega. Eelmisest mängust Võruga olid tehtud omad järeldused ning ka tulemus oli kohe teine.

Mäng oli kogu aeg meie kontrolli all ja kiiresti saabus ka värav, mille autoriks oli Jan-Erik Jegorov. Sellise tulemusega ka esimene poolaeg lõppes. Teine poolaeg algas meile esimesega võrreldes veel paremini ja kahest kiirest väravast juhtisime juba 3:0, autoriteks Ricki Tikas ja Kristo Kalistratov.

Pärast seda meie mäng rahunes ja vastased karistasid selle väravaga, teenides ka veel penalti, kuid meie õnneks lõid nad selle mööda. Seega jäi lõpptulemuseks 3:1.

Neljanda vooru mäng Suure-Jaaniga lükati edasi juuni lõppu, sest Suure-Jaani staadion veel mängimist ei kannata.

Neljanda ja viienda vooru vahel aga toimus veel ka Väikeste karikavõistluste 1/32-finaal, kus meie vastaseks oli III liiga läänetsooni liider Rapla JK Atli. Mäng toimus Viljandi kunstmurul ja lõppes meie võiduga, tulemuseks 5:4. Meie väravate autoriteks olid Kaido Kaljula 3 väravaga ja Ricki ning Rasmus, kumbki ühe tabamusega. Viienda vooru mängus läksime vastamisi seni meie jaoks võitmatuna püsinud EMÜ SK meeskonnaga.

Meie poolt oli selles mängus kaks täiesti erinevat poolaega. Esimene poolaeg oli lausa suurepärane, sest lõime viis väravat, laskmata vastastel ühtegi lüüa. Teisel poolajal lõid aga vastased kolm väravat ja meie jälle mitte ühtegi, seega jäi mängu lõpptulemuseks 5:3 meie kasuks. Selles mängus lõi 3 väravat Ricki, ühe lisasid Kristo ja Mart.

Hetkel annavad sellised tulemused meile turniiritabelis 12. meeskonna seas kolmanda koha. Kuna mitmed põhimängijad on vahepeal lahkunud välismaale tööle, siis sellise positsiooni kaitsmine läheb ilmselt raskeks.

U19 alustas hooaega I liigas

U19 poisid ehk sünniaastaga 1994 ja hiljem alustasid oma hooaega esiliigas. Seal vabanenud kohta pakuti meile, mille me ka vastu võtsime. Seni peetud kohtumistel on noormeestele vastase üle võidu saavutamine ülejõu käinud, kuid mida aeg edasi, seda enam harjutakse omavahel mängima ja samuti kiirema mängutempoga.

JK Vasalemma - SK Tääksi 6:1 (värav Alvar Kuusik)

Tallinna JK Kalev - SK Tääksi 3:1 (värav Riho Domberg)

Narva Trans - SK Tääksi 11:1 (värav Jan-Erik Jegorov)

JK Pärnu - SK Tääksi 2:0

Nagu seisud näitavad, on tase väga hüplev ja sama keeruline on ka tabeliseis.

Meil on mänge vähem peetud ja neljandale kohale jõudmiseks on vaja kahte võitu. Arvestades asjaolusid, et peetud on alles veerand mängudest ja sügisel on meil enamusmänge kodustaadionil, mitte võõrastel kunstmurudel, siis hea koht ehk ei olegi nii kaugel.

C1 vanuseklassist

Poisid mängivad esimest aastat suurel väljakul ja 11 vs 11 vastu. Võistkond on pidanud kaks mängu ja seni on mõlemad kaotusega lõppenud.

Põlva FC Lootos - SK Tääksi 5:0 Viljandi Tulevik - SK Tääksi 4:1 (värav Josia Wüthrich) Kaotused tulevad meist suurematele klubidele, kellel on võimalik kodukoha läheduses aastaringselt harjutada kunstmurul ja mitte teha sellega esmatutvust pärast pikka saalihooaega. Seega on juba karjuv vajadus piirkonnas täismõõtmelisele jalgpalli kunstmuruväljakule, mis tagaks peaaegu aastaringsed treeningud suurel väljakul igale vanusegrupile.

Tüdrukud rahvaliigas

Selle aasta naistepäeval tulid SK Tääksi jalgpallitreeningule kaheksa Kirivere kooli tüdrukut, kes soovisid osaleda poistega treeningutel. Loomulikult andsime neile võimaluse ja üllatus oli suur, kui peagi oli neid trennis 12. Leidsime neile võimaluse eraldi treeninguteks ning nüüd käib tüdrukuid regulaarselt treeningutel 14, kokku on grupis 18 tüdrukut. Oleme pidanud ka kaks sõpruskohtumist ümberkaudsete võistkondadega, kus oleme saanud nii kaotuse kui ka võidu. Tüdrukud osalesid koos ülejäänud klubiliikmetega 84. ümber Viljandi järve jooksul, samuti Tartus toimunud tüdrukute jalgpallifestivalil.

Kahjuks ei ole kõik möödunud väga sujuvalt, juba on esimene tüdruk jala kipsi saanud, rääkimata sinikatest ja muhkudest.

Tüdrukud mängivad sel aastal naiste rahvaliigas, kus alagrupis on veel Viljandi Tulevik, FC Elva, SK Jõgeva 96 ja Kiviõli Irbis naiskonnad.

Tüdrukute esimene ja ainus rahvaliiga kodumäng peetakse 16. juulil Kirivere kooli staadionil kell 18.30. Teised mängud vastavalt vastastega kokkulepetele nende kodustaadionitel.