Ka matemaatika olümpiaadil läks hästi Eke Tomingal - 8. klasside arvestuses 1. koht ja Ago Tomingal - 2. koht 9. klasside arvestuses.

Tiigrihüpe.

Eelmises lehes tutvustas õpetaja Signe Reidla ka Tiigrihüppe Sihtasutuse poolt korraldatud õpetajate arvutikoolitust Digitiiger. Nüüd on see pikk 60-tunnine kursus läbi saanud ja õpetajad on saanud teadmisi uutest meetoditest aineõpetuses, e-õppe võimalustest, e-portfoolio ja mõiste- ning mõttekaartide koostamisest arvuti abiga, õpitarkvara kasutamisest, koostööprojektidest ja uuest meediast. Saime palju uusi ideid, kuidas oma tööd mitmekesisemaks teha ning lastele uusi võimalusi pakkuda.

RMK loodusprogrammid.

III õppeveerandil on algklassilapsed saanud osa mitmest loodusprogrammist. Kabli looduskeskuse juhataja Küllike Sisask käis rääkimas looduse talvisest elust. Koos käidi kooli ümbruses olevas metsas loomajälgi otsimas. Agaramad said jäljeaabitsad pihku ja otsisid hoolega suuremate ja väiksemate metsloomade jälgi. Hiljem vaadati üheskoos filmi „Kes meil metsas elavad?" ja täideti töölehti, mängiti äraarvamismängu ning pandi kokku toiduahelaid. Lapsed mõtlesid ja rääkisid hoolega kaasa ning kõigile küsimustele leiti ka vastused.

Keskkonnahariduse spetsialist Merike Palginõmm pakkus aga välja võimaluse tundma õppida kakulisi ja pruunkaru. Tal olid kaasas isegi mõned väiksemad kakuliste topised ja kõik huvilised võisid pärast loengut teha neile ühe head-aega-pai.

Mõned päevad hiljem avanes 1.- 4. klassi lastel võimalus sõita Soomaale, et võtta koos Merike Palginõmmega ette üks põnev retk koprarajal. Kõigepealt tutvuti Soomaa külastuskeskusega, seejärel siirduti rajale. Kuigi kobrast keegi ei näinud, siis nii mõndagi põnevat saadi tema kohta teada, näiteks kobrast tabada on üsna keeruline, sest kui üks kobras on vaenlast märganud, siis annab ta sellest teistele sabalöögiga vastu vett teada. Retkelt tagasi tulles oli võimalus uurida jahimeeste saadetud karusnahku ja uudistamist oli palju - kes kopra sõber, kes vaenlane. Kokkuvõtteks võib öelda, et väljasõidud on alati lastele meeldinud ja nii ka seekord.

Sõbranädal 13.-17. veebruar.

Eelmisel nädalal toimus koolis sõbranädal. Esmaspäeval ja teisipäeval oli avatud sõbrapäeva postkast, kus õpilastel oli võimalus saata sõpradele tervituskaarte. Teisipäeval toimus sõbrapäevalaat, avatud oli fotonurk, kus sai end koos sõpradega pildistada. Kolmapäeval valiti kooli kõige sõbralikum poiss, tüdruk ja õpetaja kahes vanuseastmes. Tulemused olid järgmised:

Algklasside kõige sõbralikumaks tüdrukuks valiti : Rita Ojaste 3. klaasist, poisiks Gert Leppik 4. klassist ja õpetajaks Ave Kartau - 1.- 2. klassi õpetaja.

Vanemas kooliastmes sai kõige sõbralikuma poisi tiitli: Simo Põldoja 8. klassist, tüdrukte seas kogusid võrdselt hääli - Kadri Ojaste ja Carmeliina Julika 7. klassist, kõige sõbralikumaks õpetajaks osutus Marge Leppik.

Reedel lõpetas nädala disko, töötas kohvik ja mõnusa muusika saatel said jalga keerutada nii väikesed kui suured õpilased.

Sürgavere kooli „Oma Riigi" aastapäev.

Surju Põhikooli „Oma Riik" on levinud ka teistesse koolidesse, üks neist on meie sõpruskool, Sürgavere Lasteaed-Põhikool. Suhted Sürgavere kooli „Oma Riigiga" on meil tihedad. Sürgaverekad käisid täies koosseisus Surju Põhikooli külastamas (toimusid õpitoad ja lõpuks disko, kus noored said suhelda) ning surjukad tegid samasuguse vastukülaskäigu, kus terve koolitäis õpilasi ja õpetajaid said nii töiselt kui lõbusalt koos aega veeta.

Sürgavere kooliga koostöös toimus õpilasesinduste projekt, kus 10 kooli (5 Pärnumaalt ja 5 Viljandimaalt) koolitasid end meeskonnatöö, seadusandluse jm. teemadel.

Järgmine külaskäik toimubki 21. veebruaril kui Sürgavere kooli „Oma Riik" tähistab oma aastapäeva. Kutsutud on Surju Põhikooli „Oma Riigi" president Heidi Kodasma ja valitsuse liikmed.

OR aastapäeva tähistamine.

Kaks päeva pärast Sürgavere „Oma Riigi" aastapäeva tähistamist, 23. veebruaril, toimub sama Surjus. Meie „Oma Riigil" on vanust juba 7 aastat ja välja on kujunenud mõned traditsioonid. Traditsiooniline on ka „Oma Riigi" aastapäeva tähistamine, mis algab piduliku aktusega, sellele järgneb kätlemistseremoonia, kus kõigil „Oma Riigi" kodanikel ja külalistel on võimalus õnnitleda president Heidi Kodasmad ja peaminister Kadri Ojastet. Kui kätlemistseremoonia läbi, jagatakse riigipirukat.

Üleskutse.

Mitmendat talve järjest on paks ja kohev lumi pakkunud õpilastele talverõõmude nautimist. Kahjuks puudub koolis suusa- ja uisuvarustus. Oleme rõõmsad kui Teil on võimalus kaasa aidata talispordivarustuse kogumisele.

Kui Teil on kodus seisma jäänud uiske või suuski siis, ootame igas suuruses uiske, suusasaapaid, suuski ning suusakeppe, et alustada koolis aktiivselt talialade õpetamist. Info telefonil 50 23 790 Heidi Kodasma

Artikli kokku pannud Liis Virkus, Kristi Muru ja Marge Leppik