„Parandused on vormilised ja see ei tähenda veel, et eelnev lähedal elavate elanike vastuseis oleks sellega kadunud," lausus Muhu vallasekretär Ulvi Rahe portaalile saarlane. „Küll võib juhtuda, et planeeringu menetluse käigus leitakse ikkagi kompromiss ja välditakse selle maavanema järelevalvesse minekut."

Kohalike elanike vastuseis Sõnajalgade tuulikuprojektile oli ajendatud eelkõige sellest, et ligipääsutee kulges üle eraomanduses kinnistute ja samuti kardeti, et tuugeni töötamine hakkab häirima oma müraga. Sõnajalad on välja käinud mõtte, et kompromissi leidmiseks saaks maaomanikega sõlmida taluvuslepingu teatava kompensatsiooni maksmiseks.

Planeeringu eesmärk on Metsa maaüksusele ühe tuulegeneraatori paigaldamine.

Kinnistule soovitakse paigaldada 1 kuni 2,3 MW võimsusega ja kuni 95 meetrise toekõrgusega tuulegeneraator. Juurdepääs tuulegeneraatori detailide kohaletoomiseks on planeeritud ajutise teena Kuivastu-Pädaste-Liiva teelt. Võiküla munakivitee kasutamise selleks otstarbeks on muinsuskaitse ära keelanud.

Võimalike keskkonnamõjude minimeerimiseks tuleb ehitustööd läbi viia vahemikus 1. september kuni 30. november. Selleks, et see juhtuks, on vaja esmalt kohalike elanike heakskiitu.

Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 16.aprillist kuni 14.maini ja planeeringu väljapaneku tulemuste arutelu 30. mail.