Jüri alevikus on Aruküla tee äärsetel istutusaladel kasutatud värvikombinatsioone „Daylight to Dusk" (tõlkes „päevavalgest kuni ehani"), „Peaceful Pastels" ja „Amore".

Huvitavat tulpide kohta

Tulbid jaotatakse õitsemisaja ja õie ehituse järgi 15 sordirühma ehk klassi.

Meie aedades kasvatatakse peamiselt aedtulpi (Tulipa gesnerana), millel on kuni 10 000 erinevat sorti. Tuntumad sordid on 'Couleur Cardinal', 'Prinses Irene', 'Yokohama', 'Christmas Marvel', 'White Marvel', 'Merry Christmas'.

Uuemad hilised topeltõielised tulbisordid on 'Sweet Desire' ja 'Queensday'.

Juhul kui soovitakse tulpe murusse istutada, sobivad selleks kõige paremini Kaufmanni sordirühma tulbid. Viimased õitsevad märtsis/aprillis enne aktiivse rohukasvu algust. Kaufmanni tulpide sordid on 'Ice Stick', 'Heart's Delight', 'Johann Strauss' ja 'Corona'. 'Coronal' on ka huvitavad punasetriibulised lehed ja avanenult ilusa kujuga õied.

Õieilu nautimiseks ka järgmisel aastal on soovitatav lasta äraõitsenud tulbi lehtedel kolletuda ja alles siis need maha niita.


Tulpide seguistutus „Amore", mis koosneb sortidest 'Christmas Marvel', 'Spring Green' ja 'Angelique'. Tulbid oitsevad aprillis ja mais, seguistutuse korgus on kuni 40 cm.


Tulpide seguistutus „Daylight to Dusk", mis koosneb heledast ja tumedast tulbisordist 'White Marvel' ja peaaegu mustast 'Queen of Night'. Segu on koostatud lahtuvalt kontrastsuse printsiibist ja annab huvitava tulemuse. Segu oitseb aprillis/ mais ja tulpide korgus on 50-60 cm.


Tulpide seguistutus „Peaceful Pastels", mis koosneb sortidest 'Angelique', 'Blue Diamond' ja 'Mount Tacoma'. Sordid kuuluvad koik hiliste topeltoieliste tulpide sordiruhma. Tulpide seguistutus oitseb mais ja tulpide korgus on 45 cm.