Vaatamata sellele, et riik oluliselt kärpis kohalike omavalitsuste, sh ka Tallinna rahastamist, teeb pealinn kõik, et kuidagigi kergendada raskesse olukorda sattunud linlaste elu.

Meie linnaosa tegeles ka selle probleemiga. Nii saavad lapsed ja eakad inimesed Kristiine sotsiaalkeskuses tasuta lõunasööki, mis on suureks abiks kriisi ajal. Kristiines elavad töötud on kaasatud erinevatel ühiskondlikel töödel, nagu tänavakoristus prügist ja lumest, peremeheta jäänud hoonete lammutamine jne. Linnavõimu toel töötasid kõikides linnaosades, ka Kristiines tänavu töötute klubid, mille eesmärk oli töötuid ette valmistada edukaks tööotsinguks. Kuid sellest olulisem oli mitte lubada raskesse olukorda sattunud inimestel tunda end abituna.

Tuleb märkida, et Eesti pealinn tuli kriisiga palju paremini toime kui riik. Kuigi osa plaane jäigi paberile, õnnestus päästa kriisist palju inimesi. Hiljuti võeti Tallinnas vastu juba teine eelkõige töötuse vähendamisele suunatud kriisivastaste meetmete pakett. Tänu esimesele kriisivastasele paketile loodi Tallinnas peale sotsiaalsete töökohtade veel tuhandeid muid töökohti.

Tallinnas on säilinud kõik sotsiaaltoetused ning on loodud isegi uued - neis valdkondades, kus riik lõpetas inimeste aitamise. Ka järgmisel aastal saavad Tallinna pensionärid pensionilisa ja raskustesse sattunud pered linnalt abi. Kuid vaatamata sellele, et mööduv aasta oli eelmistest raskem, vaatame me kõik lootusrikkalt uude aastasse. Soovin kõigile Kristiine elanikele, et järgmine aasta oleks rahulikum ja stabiilsem. Las kõik halb jääb 2010. aastasse, kuid kõik hea võtame kaasa 2011. aastasse.

Seni aga valmistume erilise õhinaga jõuludeks, mis on üks imeline ja oodatud püha. Kindlasti on pea igas majas tunda selle hõngu: põlevad advendiküünlad, lõhnab piparkookide järele, toanurgas särab jõulukuusk.

Õnnelikke jõule, kallid Kristiine elanikud, ja edukat uut aastat! Täitugu kõik teie unistused!