Õnneks võimaldas Sõrve turismitalu Jüri Miti isikus kasutada konverentsi korraldamiseks oma saali. Ning seda ilma rahata. Lisaks söötis Mitt kohaletulnutel ka kõhud täis. Jällegi ilma tasu tahtmata. Ennekõike peaks külalised tänama aga köögi perenaisi, kes selle rammusa supi ja maitsvad koogid valmistasid.

Kas järgmisel aastal septembrikuus toimub Saaremaa raudteedele pühendatud ajalookonverents kogukonnamajas või taas Sõrve turismitalus näitab aeg. Igatahes sobib turismitalu oma männimetsa ja mugava saaliga ideaalselt sellisteks üritusteks ja sööki pole ka kaugelt tuua. Septembri viimasel pühapäeval korraldati muuseumi eestvedamisel hingepalvus Säärel I maailmasõja aegsel plahvatusohvrite ühishaual. Teenistusel, mille viis läbi isa Andreas Põld Kuressaarest osales lisaks kohalikele elanikele vene saatkonna atasee Sergei Stepanov. Teenistusele järgnes ühine teejoomine muuseumis.

Talveperioodil saab muuseumi külastada vaid etteteatamisel. Ühendust tuleks võtta telefonil 5130921 või 56359533. Kohtume taas kevadel.