Vormsi on suuruselt neljas saar Eestis (93 km²), kuuludes Lääne maakonda ja moodustades iseseisva Vormsi valla. Ajalooliselt on Vormsi üks põnev paik. Vormsil elas enne Teist maailmasõda umbes 2500 inimest, enamik neist rannarootslased. Praegu elab saarel 412 elanikku. Peamiseks tegevusalaks on turism, põllu- ja metsamajandus ning kalapüük.

Peale pisikest praamisõitu jõudsime Vormsi saare sadamasse, mille nimeks Sviby. Pakkisime oma kompsud bussile ja edasi viis tee Diby kämpingusse. See oli armas kohake mitme kämpingu, aida ja saunamajaga. Teisel päeval pärast tantsulist hommikuvõimlemist ja kosutavat hommikusööki asusime saart uudistama. Meie reisiseltskonnal oli võimalus laenutada jalgratas, motoroller või reisida jalgsi.

Külastasime Hullo külakeskust, tegime tiiru Rumpo poolsaarel, uudistasime saare lääneosas Saxby rannas olevat majakat, möödusime külast nimega Rälby, kus parasjagu toimus laat ja kontsert. Nimelt tähistati sel nädalavahetusel olavipäeva, mille raames toimuski laat. Õhtul oli Püha Olavi kirikus kontsert ja öömissa. Jalutuskäigul sattusime ka iidsete keldi ristidega surnuaeda. Viimase päeva hommikul hakkasime taas sadama poole liikuma, sedakorda siis saare teist serva pidi, läbides kohti nagu Norrby, Söderby ja juba olimegi sadamas. Kuna ilm oli jätkuvalt kuum, siis oli võimalik leida tegevusi igale maitsele.

Võis külastada muuseumi, rannas olla, ujuda või minigolfi mängida. Jõudsime järeldusele, et Vormsi on päikeseline, salapärane ja külalislahke saar.

Suured tänud Kristile, Reedale ja Hiiele väga hea reisikorraldamise eest. Oli tore puhkus!