Vastavalt EV sotsiaalhoolekande seadusele § 22 tuleb toimetulekutoetuse saamiseks toetuse taotlejal esitada järgmised dokumendid:

  1. vormikohane avaldus

  2. isikut tõendav dokument

  3. esmapöördumisel eluruumi kasutamise õigust tõendav dokument (ostu-müügi leping, üürileping)

  4. sissetulekut tõendavad dokumendid (töötasu tõend või pangaväljavõte)

  5. jooksval kuul tasumisele kuuluvaid eluruumi alalisi kulusi tõendavad dokumendid

Sotsiaalnõunikul on õigus nõuda täiendavalt dokumente, mis tõendavad kinnis- ja vallasasjadest eluruumide olemasolu, sõidukite omamist ja väärtpaberite olemasolu. Vajadusel suunatakse taotlus läbivaatamiseks Loksa linnavolikogu sotsiaalkomisjonile.

Loksa linna poolt eraldatavad toetused.

Elu teeb aga omad korrektuurid ning kuna riik on loobunud mitmetest inimese jaoks oluliste toetuste eraldamisest, teeb seda kohalik omavalitsus, lähtuvalt oma eelarve võimalustest aga arvestades ka taotleja enda tegelike võimalustega.

Loksa linna eelarvest makstavad toetused:

Sünnitoetus - makstakse lapse sünni puhul üldjuhul lapse emale, kui lapse ema on olnud Loksa linna elanik vähemalt kuus kuud enne lapse sündi. Toetust makstakse lapse emale ka juhul, kui lapse isa on Loksa linna elanik olnud vähemalt üks aasta enna lapse sündi ning lapse ema on linnaelanikuks registreerunud enne lapse sündi. Toetuse saamiseks esitatakse linnavalitsusele vormikohane avaldus. Toetuse suurus on 200 eurot kahele esimesele lapsele ja 300 eurot alates kolmandast lapsest.

Ranitsatoetus - makstakse lastele, kes on Loksa linna elanikud ja kes asuvad esmakordselt õppima Loksa Gümnaasiumi 1. klassi. Toetus kantakse kooli esildise alusel lapse seadusliku esindaja arvelduskontole õppeaasta algul kuni 1. oktoobrini. Toetuse suurus on 50 eurot.

Elluastumistoetus - makstakse vanemliku hoolitsuseta lastele iseseisva elu alustamisel. Linnavalitsusele esitab taotleja vormikohase avalduse koos dokumentidega, mis tõendavad iseseisva elu alustamise momenti. Makstakse kuni 320 eurot ühele taotlejale.

Juubelitoetus - makstakse kõigile eakatele alates 80-ndast eluaastast igal nulli ja viiega lõppeval sünnipäeval. Toetuse suurus 30 eurot.

Matusetoetus - makstakse Loksa linna elaniku surma korral tema matuste korraldajale vormikohase avalduse ja surmatõendi esitamisel. Matusetoetus on 130 eurot.

Puudega lapse toetus - makstakse puudega lapse hooldajale. Toetuse suuruseks 25,56 eurot kuus.

Küttetoetus - makstakse kütteperioodil (01. oktoober - 01. juuni) eakale alates 70.eluaastast, kes elab üksi, ning kellel puuduvad seadusjärgsed ülalpidajad (lapsed) ning kelle elukohaks on kaugküttega 2- või enamatoaline eluruum. Toetuse suuruseks on 50 eurot aastas.

Ühekordne toetus - makstakse isikule või perekonnale majanduslike raskuste puhul erakorraliste väljaminekute hüvitamiseks. Linnavalitsus otsustab toetuse suuruse ja määrab toetuse sotsiaalkomisjoni ettepaneku alusel. Toetust makstakse kuni 130 eurot aastas ühele taotlejale.


Loksa linnas makstakse linnaeelarvest veel täiendavat sotsiaaltoetust erivajadustega isikutele ja perekondadele hädavajalike kulutuste osaliseks kompenseerimiseks juhtudel, kui isikul endal või tema pereliikmetel pole võimalik neid kulutusi katta teiste riiklike ja kohalike toetuste vahenditega või muude vahenditega. Täiendavat sotsiaaltoetust on õigus taotleda Loksa linna elanikeregistrisse kantud isikul.

Loksa linna sotsiaaltoetuse taotlemiseks tuleb esitada linnavalitsusele vormikohane avaldus ning esmakordsel pöördumisel isikut tõendava dokumendi koopia. Ühekordse toetuse taotlemisel esitatakse lisaks andmed leibkonna sissetulekute kohta (töötasutõend, pangaväljavõte vms) ja kulutusi tõendavad dokumendid. Matusetoetuse taotlemisel esitatakse lisaks vormikohasele avaldusele ka surmatõend. Linnavalitsus suunab vajadusel materjalid arvamuse saamiseks sotsiaalkomisjonile, kes teeb kaalutlusotsuse alusel linnavalitsusele ettepaneku avalduse rahuldamiseks või tagasilükkamiseks.