Ambla Koolistaadionil toimunud hooaja viimast kohtumist oli vaatama tul­nud ligi 80 jalgpallisõpra. Kodu­meeskonna mäng sujus hästi ja võit 5:2 jäeti koju. Meie meeskonna vära­vate eest hoolitsesid Aron Kütismaa, Sebastian Koljak ja esmakordselt sel tasandil kübaratrikiga hakkama saanud Margus Porkveli. Sel aastal asendati 12 meeskonna konkurent­sis eelmise hooaja viimane koht 7. kohaga ja 33 punkti koguti 10 või­du, 3 viigi ja 9 kaotusega. Väravate vahe jäi samuti plusspoolele (50:48). Kuigi IV liigas tuleb mängida ka järgmisel hooajal, siis pealtvaatajate arvestuses keskmiselt mängu koh­ta tulime selles liigas kindlale esiko­hale. 11 kodumängus olid iga kord oma meeskonda toetamas keskmi­selt 50-60 pealtvaatajat, kellest 11 superfänni elasid kaasa kõikidele kodumängudele ja neid tunnustas AS Kuma suure ristsõnaraamatuga ja Ambla Vallameeskonna pildiga. Oma osa publiku aktiivsel osalemi­sel oli kindlasti ka igal kodumängul AS Kuma ja Kalevi Kommivabriku poolt välja pandud loosiauhindadel ning sel aastal esmakordselt ka kodu­mängude vaheajal esinenud Ambla valla tantsutrupil FEMME. Tänu­sõnad kuuluvad kindlasti ka mees­konnale, kes pika hooaja tublilt vas­tu pidas, Caroly Rootsmale, kes kõik meeskonna kodumängud fotodele jäädvustas, Ambla Lasteaed-Põhi­koolile, kelle ruume saime kasutada külalisvõistkondade võõrustamisel, AS-le Saint-Gobain, kes aitas välja­kute ettevalmistamisel piirimaterja­liga ja Aravete Saeveskile, kes abistas lisaistekohtade loomisel plankude ja pakkudega.

Sisehooajaks ja uueks välishoo­ajaks valmistumine algab Ambla Vallameeskonnal 5. novembril tee­neka Järvamaa jalgpallitreeneri Vik­tor Metsa juhendamisel.

Ambla valla Külaliiga jalgpalli­turniiril oli sel aastal esimene väike juubel. 5. korda toimunud kohali­kul suursündmusel osales sellel hoo­ajal rekordilised 8 võistkonda.

Kevad- ja sügisringiga peetud 43 kohtumisega spordiüritusest võt­tis osa ligi 100 enamuses kohalikku harrastusjalgpallurit. Kui kevadring kulges ladusas rütmis, siis sügisringis tulid ka tagasilöögid. JK Ummis­tus ja Kossutiim II võistkonnad jäid sügisringis raskustesse mängijate kokkusaamisega ja nii jäigi neile ke­vadringi punktisaagile lisa saamata. Esikohaheitlus käis sel aastal liiga kahekordse võitja Kossutiim I ja sel­le aasta Külaliiga uustulnuka Õhust ja Armastusest meeskonna vahel. Sügisringi viimane kohtumine nen­de 2 meeskonna vahel oligi sisuliselt esikohamäng ja pingelises kohtumi­ses õnnestus Õhust ja Armastusest meeskonnal Urmas Raaperi väravast 1:0 kohtumine võita ja aastaks ränd­karikas meeskonna auhinnariiulisse paigutada. III koht kuulus sel aastal tubli tõusu teinud FC Amblale. Eel­mise aasta 4.kohta kordas liiga noo­rim meeskond Roosad Pantrid, mis ei olnud neile sugugi kerge ülesanne, sest turniiri lõpuks lahutas 4.kohta 7. kohast vaid 3 punkti.

Kokku löödi turniiril 223 väravat 56 mängija poolt - keskmiselt 5,2 vä­ravat mängu kohta. Fair-play arves­tuses kogunes sel hooajal kogu pika turniiri peale ainult 7 kollast kaarti. Võistkondadest olid kõige korrekt­sema mängustiiliga JK Ummistus ja Kossutiim II ning taas kord Kossu­tiim I, kes sel hooajal ei saanud ühte­gi hoiatuskaarti. Väravaküttide ede­tabelis tuli 3. aastat järjest esikohale ja võitis 18 väravaga parima värava­küti eriauhinna Elari Jõendi Kossu­tiim I-st. Järgnesid Urmas Raaper 13, Leino Avi 12 (mõl. Õhust ja Armas­tusest), Alar Heinsaar, Margus Pork­veli (mõl.JK Ummistusest) ja Rain Ots (Kossutiim I) 10 ja Rauno Tik­ko (Kossutiim I) ning Volodja Erdei (FC Ambla) 9 tabamusega. Noori­ma mängija eriauhinna sai 14 aasta­ne FC Spordi mängija Jaagup Ait­sar ja vanima mängija eriauhinna 56 aastane Urmas Kullamägi FC Amb­last. Tänusõnad kuuluvad kindlas­ti ka mängijatele, kes aitasid turniiri korraldamisele kaasa väljakukohtu­nikuna tegutsedes ja meeskondade eestvedajatele, kes oma meeskonnad komplekteerisid ja turniiri lõpuni ka välja vedasid.

Külaliiga jätkab veebruaris saali­jalgpalli turniiriga ja maikuus juba uue hooajaga murul.

V AMBLA KÜLALIIGA 2011 tulemused:

I ÕHUST ja ARMASTU­SEST 36 punkti, v.v. 43:13.

Koosseis: Rene Puhke, Romet Uudeküll, Urmas Raaper, Leino Avi, Tiit Ilves, Kristjan Tamtik, Sirgo Voore, Alver Toots, Priit Simson, Mart Prosin, Mikk Paap, Gert Meiusi, Armin Siilivask.

II KOSSUTIIM I 31 punkti, v.v. 55:19.

Koosseis: Elari Jõendi, Rain Ots, Priidu Talviste, Egon Eelvee, Erkko Linnas, Timo Matikainen, Rauno Tikko, Meelis Matkamäe, Taavi Leinart, Taivo Sisask, Taavi Neier, Argo Klemmer ja Romet Ruse.

III FC AMBLA 23 punkti, v.v.25:30.

Koosseis: Jako Kullamägi, Rai­vo Vilumaa, Urmas Kullamägi, Mikk Jõerand, Artur Oganezov, Aron Kütismaa, Lenno Kütismaa, Kevin Kork, Volodja Erdei, Miko Sorge, Kaarel Kivimägi, Alar He­insaar, Margus Porkveli.

4. ROOSAD PANTRID 17 punkti, v.v. 17:23;

5. JK VÄLK JA PAUK 16 punkti, v.v. 15:36;

6. FC SPORT 15 punkti, v.v. 30:53;

7. JK UMMISTUS 14 punkti, v.v. 19:15;

8. KOSSUTIIM II 6 punkti, v.v. 19:34.

Eesti MV-l korvpallis on I liigas käimas alagrupikohtumised. Ambla SK meeskond, kes sel hooajal esma­kordselt nii kõrgel tasemel osaleb, alustas kaotustega Võru Korvpalli­klubile 55:99, Rapla Korvpalliklubi II -le 100:103, Tartu Ülikool II-le 70:95 ja Elion/Corle meeskonnale 69:77. Kuigi võitu pole meile veel tulnud, on meeskond kohati vägagi sisukat mängu näidanud ja olen kin­del, et ka võidud ei jää sellel tasemel tulemata. Igas kuus on Aravete Spor­dihoones vähemalt 2 kodumängu - kes soovib meie meeskonna esi­tustele kaasa elada, siis täpsemat in­fot mänguaegade kohta saab Eesti Korvpalliliidu kodulehelt. Ambla SK meeskonna kodumängud on Aravete Spordihoones tavaliselt ree­deti algusega kell 19.30, kuid on ka erandeid.

Ambla SK mängib sel hooajal koosseisus: Elari Jõendi, Meelis Matkamäe, Taavi Leinart, Romet Ruse, Argo Klemmer, Rain Ots, Priidu Talviste, Timo Matikai­nen, Raido Kuusk, Peeter Kraa­vik, Rein Roosmäe, Rauno Tikko, Indrek Triisberg, Imre Triisberg, Ingmar Sau, Kristjan Laht ja Erk­ko Linnas. Võistkonna treener on Üllar Kerde.

Ida-Järvamaa korvpalli Muda­liigas lööb kaasa ka Aravete korv­pallimeeskond, kes 9 meeskonna konkurentsis hoiab hetkel II kohta. Kuna võistkondadel on erinev arv kohtumisi mängitud, siis hetkel on tabel ebaülevaatlik, kuid selge on see, et Aravete meeskond jätkab 2.etapi mänge tugevamas grupis.

Kangrumäe suusa- ja tervisera­da on valgustatud E-L-ni häma­rast kuni 20.30-ni ja suusatamise võimalusest alates Kardikeskuse prožektorid 20.50-ni.

Aravete Spordihoones tegutse­vad regulaarselt võimlemisringid nii noorematele kui ka vanematele võimlemishuvilistele ja kindlasti ei ole nende gruppidega veel hilja lii­tuda:

teisipäeviti AEROOBIKA al­gusega kell 19.00, juhendaja Virge Palmsalu.

Kolmapäeviti TERVISEVÕIM­LEMINE eakamatele algusega kell 17.30, juhendaja füsioterapeut Hiie Kapten.

Teisipäeviti ja kolmapäeviti kella 18.00-st ootab teid JÕUSAALIS Erik Kuningas, kellelt saate nõuandeid ja kavasid jõutreeningute har­rastamiseks.