Ametlikud distantsid on maraton 42,195 km Mustla-Abja-Paluoja (Viljandimaa meistrivõistlused), poolmaraton 21,1 km Polli-Abja-Paluoja ning Halliste-Abja jooks 6,5 km.

 Maratoni start antakse kell 8 Mustlas Kuressaare teel (Viljandi ja Pahuvere mnt. ristmik, Vabadussõja ausamba kõrval), poolmaratoni start kell 10 Pollis mõisa pargi ringteel ning Halliste-Abja jooksu start kell 10.30 Halliste kiriku parklas. Finiš on Abja- Paluojal Postimaja pargis. Autasustamised on sealsamas kell 13.

 Registreerumine www.sportinfo. ee ja stardipaikades alates tund enne starti.

 Mulgi maratoni korraldavad ühistööna Mulgimaa vallad Tarvastu, Karksi, Halliste ja Abja ning peakorraldaja on Mulgimaa Elu Edendamise Keskus.

Laste- ja külade rahvajooksudele pannakse end kirja kohapeal vahetult enne starti ning autasustatakse samas tund pärast startide algust, lastejooksudel vahetult pärast fi nišit. Samal ajal külade jooksudega stardivad kepikõndijad.

Hendrik Agur, Mulgi maratoni peakorraldaja

Karksi Triatlon tuleb 20. augustil

Juba kuuendat aastat tuleb Karksi- Nuia paisjärve ääres triatlon, mis on ühtlasi Eesti Triatloni Liidu karikasarja VII etapp. Eelregistreerimine on www.triatlon.ee ja kirjapanek 20. augustil alates kell 10 kohapeal. Ametlik veebiportaal on www.mulgimaa.ee.

Kell 11 võistlevad lapsed ning Cja D-klass, kell 11.45 B-klass ja harrastajad ning kell 13 lähevad põhidistantsile A-klass, juuniorid, eliit ja veteranid.

Ujumine on paisjärves poidega märgistatud trassil. Põhidistants on piki järve, stardiga järve põhjakaldalt tammist 200 meetrit Polli suunas, vasaku teekurvi juures oleva silla juurest. 20 minutit enne starti on korraldaja transport vahetusalast ujumiskohta.

Jalgrattasõit Karksi-Nuia-Viljandi- Sudiste-Valga maanteel vastavalt kaks ringi põhidistantsil (20 km) ja üks ring harrastajate distantsil (10 km). Lapsed sõidavad mööda Halliste maanteed tagasipöördega Pollis. Soovitatav on maanteeratas. Kõikidel distantsidel asfaltkate.

 Jooksu põhidistants on 5,6 km ümber Karksi-Nuia paisjärve Kase ja Polli kaudu (maastik 400 ja kruusatee 400 m, ülejäänud tee asfaldil). Lapsed ja harrastajad jooksevad 1,5 ja 2 km asfaldil tagasipöördega Halliste maanteel.

Hendrik Agur, Karksi triatloni peakorraldaja

Maraton ja triatlon otsivad rajakohtunikke

Alati leidub inimesi, kes soovivad vabatahtliku ja tasuta tööga aidata seal, kus neid kõige enam vajatakse. Mulgimaa Elu Edendamise Keskus pakub võimalust ja palub ühtlasi vabatahtlikke rajakohtunikke appi 23. juulil Mulgi maratonile ja 20. augustil Karksi triatlonile. Ka Karksi lennupäevale 13. augustil on oodatud vabatahtlikud abilised. Kirjapanek ja täpsem info 507 7757, hendrik@agur.ee.

 Hendrik Agur