Stella on olnud alati väga õpihimuline - ikka on ta leidnud endale täismahulisi tasemekoolitusi - magistriõpingud, karjäärikoordinaatorite koolitus, hetkel on käsil kitarriõpingud.

Seoses mitmete muudatustega uues riiklikus õppekavas on Stella Müsler läbinud täiendõppekoolitusi, mis aitavad tundi üles ehitada uue ajastu kohaselt (digi-tiiger, e-õpe, e-portfoolio, uus meedia, koostööprojektid, interaktiivne tahvel, mõiste- ja mõttekaardid jne). Oma õpihimuga sütitab ta õpilasigi.

Uued teadmised on aidanud tuua tundidesse rohkem visuaalsust ja loomingulisust. Tema tundide loomulikuks osaks on saanud õpilaste esitluste kasutamine õppeprotsessis. Kõikide klasside muusikatundi on ta sisse toonud laulu juurde saatepillid, aga ka väiksed nipid, kuidas isegi gümnaasiumi noormehed pilli mängima saada. Õpetajana on Stella tundides heatahtlik, rõõmsameelne, samas ka järjekindel ning nõudlik. Muusikaõpetajana teeb ta koostööd terve kooli õpilaste ja kolleegidega - temaga on hea ja kerge suhelda. Ise ütleb ta aga, et tal on õnn töötada andekate õpilastega ja koostööaltide kolleegidega, tänu kellele on mitmed ettevõtmised õnnestunud.

Peale muusikatundide juhendab Stella Müsler mitmeid huviringe: lastekoor, neidudekoor, käsikellade ansamblid, solistid, sellest sügisest alustab poistekoor. Tema juhendatud õpilased on hea ettevalmistusega üles astunud nii valla, maakonna kui ka vabariiklikel konkurssidel ja üritustel. Äramärkimist vääriksid ehk Kirsika Liiva jõudmine ETV laulukarusselli saatesse (2010), Nele Teelahk ja Helen Marie Niine muusikaolümpiaadi piirkonnavooru 1. kohad (2010), lastekoori ja neidudekoori jõudmine Noorte laulupeole "Maa ja Ilm" (2011), koostöös kolleegiga jõudis meie 5. kl õpilaste ansambel saksakeelsete laulude võistlusel vabariigis finaali (2011). Ära märkimist vajavad kindlasti ka 2011. a novembris Ida-Virumaa kooliansamblite konkursil gümnaasiumineidude trio võidetud Hõbediplom, 3.-4. klassi tüdrukutetrio Kuld-diplom ning eripreemia originaalse esitluse eest.

Stella Müsler on juhendanud 2009. ja 2011.aastal muusikaalaseid uurimustöid. On juhendanud 2011.aasta sügisel Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi muusikaõpetaja eriala üliõpilase Viktoria Kaiva eelpraktikat.

Klassijuhatajana on olnud Stella nõudlik ja järjekindel ning väga tubli lastevanematega suhtleja, tänu millele on kõik tema õpilased jõudnud põhikooli või gümnaasiumi lõpetamiseni.

Stella Müsler on koolis karjäärikoordinaator. Ise ta peab seda enda uueks väljakutseks, kuid meie arvates on see amet justkui temale loodud: kõik plaanid on õigeaegselt esitatud, kohtumised kokku lepitud, üritused peensusteni läbi mõeldud, aruanded esitatud. Käesolevaks hetkeks on ta sellega tegelenud 3 aastat. Karjäärikoordinaatorina on tal võimalus õpilastele tutvustada reaalset elu, olla neile toeks karjäärivalikutes. Stella on ellu kutsunud mitmeid ettevõtmisi, mis on saanud lühema või pikemaajalise traditsiooni (sel aastal toimus 16. Toila valla laste lauluvõistlus; 2007. aastast toimub vabariigi aastapäevale pühendatud lipuheiskamine Toila gümnaasiumi vaatetornis; 2010. aastast toimuvad põhikooli ja gümnaasiuminoortele suunatud Karjääripäevad, kus osalevad ka ümbruskonna koolide õpilased; eelmisest aastast pani ta aluse ülekoolilisele karjääripäevale, kus 1.-3. klassides oli ametipäev, 4.-8. kl õpilased külastasid koduvalla asutusi ja ettevõtteid ning 8.-12. klasside õpilased olid töövarjuks kodukohas või ka kaugemal (ühel noormehel õnnestus saada R2 saatejuhi Heidy Purga varjuks).

Stella kuulub kooli metoodikanõukogusse ja juhib oskusainete sektsiooni tööd. Ta on osalenud aktiivselt kooli arengutegevuses ja on koostanud uue õppekava muusika ainekavad 1.-12. klassidele.

Alates 1991. aastast on Stella Eesti Muusikaõpetajate Liidu Ida-Virumaa sektsiooni liige ja 2010. aastal valiti ta Eesti Kooriühingu koolikooride sektsiooni Ida-Virumaa koordinaatoriks. Ta on olnud mitmete nii maakondlike kui ka vabariiklike muusikaõpetajate ja koorijuhtide ettevõtmiste korralduskomisjonis, näiteks 2011. aastal viis läbi Ida-Virumaa Koolikooride juhtide ankeetküsitluse, mis oli osa vabariiklikust ankeetküsitlusest, mille tulemustest tehti koondkokkuvõte Kooriühingu ja EV Haridus- ja Teadusministeeriumi ühises töörühmas. Koostöös Eesti Muusikaõpetajate Liidu Ida-Virumaa sektsiooniga oli Stella 2011. aasta suvel toimunud maakonna koorijuhtide mentorkoolituse üks korraldajatest.

Oma tähtsaimaks ülesandeks peab Stella laulurõõmu alles hoidmist ning praktilist musitseerimist, muusikalise intelligentsuse ja silmaringi arendamist. Seetõttu püüab ta võimalusel igal kooliaktusel kasutada ühislaulmist ning motiveerida noori andekaid musitseerima.

Karjääriõpetaja ja -koordinaatorina tunneb ta, et tema ülesanne on olla suunaja ja toetaja noorele, kes teeb oma elus tähtsaid otsuseid, planeerib oma tulevikku ning oskab oma iseseisvas elus kohaneda ka karjääri valdkonnas ettetulevatele muutustega.

Kolleegid iseloomustavad Stellat järgmiselt: aktiivne ja tubli õpetaja, rõõmus ja sõbralik kolleeg, edukas koorijuht, väga pühendunud, alati valmis aitama, särasilmne, alati valmis uuendusteks, karjääriõpetuse käivitaja meie koolis.

Aasta õpetajate valimise korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium, maavalitsused, linnavalitsused, Eesti Haridustöötajate Liit ning Eesti Haridustöötajate Liidu maakonna- ja linnaliidud. Valimise eesmärgiks on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele õpetajaid, kasvatajaid, haridusasutuste juhte ja teisi haridustöötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt aidanud kaasa noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks, positiivselt mõjutanud haridusasutuse, piirkonna või riigi elu.

Palju õnne, õpetaja Stella!