Antud ettepaneku realiseerumise korral on olukord ca 400 000 Tallinna elaniku jaoks pehmelt öeldes murettekitav. Ning ilmselgelt nõuab Tallinna volikogult ja linnavalitsuselt vastumeetmete rakendamist. Sellest johtuvalt küsimegi enne kohalikke valimisi Teilt avalikult:

1. Kas toetate Rae valla Peetri küla ühe elaniku tungivat soovi Ülemiste järves supelda, mille tagajärjel senikehtiv Ülemiste kaitserežiim pöördumatult likvideeritakse koos kõigi sellest tulenevate võimalike tagajärgedega? Teadupoolest on Ülemiste järve isepuhastusvõime üsna viimase vindini ära koormatud ja mistahes reostuskoormuse lisandumine tähendab ennetavaid investeeringuid veepuhastusjaama ning vajadusel ka jooksvate kulutuste kasvu, mis võib olla viiendik või isegi mitu viiendikku.

2. Kui osutuksite nimetatuks Tallinna linnavalitsuse etteotsa, siis milliseid kompensatsioonimehhanisme rakendaksite veehinna järsu tõusu tõttu tekkiva elukalliduse tõusu suhtes?

3. Kas toetaksite veehinna tõusu eest arve esitamist Rae vallale tervikuna või pooldaksite pigem selle lisakulu tasumist idee initsiaatori poolt?

Täname teid juba ette vastuse eest ning soovime teile sisukat valimiste-eelset aega!