Kaiu põhikooli algklasside õpilased käisid matkal, korraldasid viktoriine. Reedel oli koolis südamepäev, kus kõigil oli võimalus osaleda sõudeergomeetrite võistlusel, kasutada videokonsooli, tantsumatti jpm.

Koolis olid üles pandud kirevad stendid, mis ergutasid inimesi tegelema tervisespordiga, liikumisega. Tervise Arengu Instituudi eraldatud selgitavaid materjale, kus kirjas, kuidas hoida tervist ja mida teha HEA TERVISE hoidmiseks, nopiti meie laualt nagu sooje saiu.

Laupäeval registreerus ülevallalisele ettevõtmisele 105 inimest. Hea tunne oli, et inimesi oli tulnud kohale kõikjalt vallast, ka äärealadelt.

Tänavune tervisepäev oli ääretult kirev. Võimalus oli mõõta luutihedust, kolesterooli, veresuhkrut, vererõhku, rasvaprotsenti.

Neid tegevusi viisid läbi meie endine pereõde Anneli Mäeots ja praegune pereõde Egle Pohla. Samuti sai Marko Orava juhtimisel määrata videokonsooli abil bioloogilist vanust.

Suurepärast tööd tegid meie perearst Kalle Poroson koos abikaasaga, kes tutvustasid smuutide kasulikkust ja idude vajalikkust. See boks oli pidevalt rahvast täis. Ka pereõde Egle Pohla jõudis mõõtmiste vahepeal pakkuda rahvale tervislikke idandeid.

Kohal olid nagu alati Reet Vasar oma massaaživahenditega ning Taimi Vahi kõikvõimalike materjalidega, mis puudutasid figuurisõpru. Loomulikult ei puudunud meie apteeker Viivi Keskküla looduslike ravimitega. Kohalikud mesinikud Ülo ja Malle Sild pakkusid mett moka peale. Väga kena oli Kaie Porri sisustatud ja kujundatud Vahastu vaibaparadiis ja ka Aloe Vera väljapanekud. Kaiu valla tublid naised panid üles suurepärase käsitöönäituse, mille eestvedajaks olid Kaia Saaremets, Kätlin Erm ja Piret Rungi.

Tänavune südamepäev oli ka veidi eriline, sest palusime inimestel tutvustada väljapanekul oma hobisid. Seal võis näha vallavanem Ülle Kiviste toodud 99 kilekotti ja nukkude kogu ning perekond Peetersoo margikogu.

Imeline mees Jüri Strom, kirurgi kitli ja mütsiga, tõi kohale nõukogudeaegse kiirabibussi koos vastava varustusega, väikese osa oma alkohoolsete jookide kogust (need olid meie tervistkahjustavate eksponaatide nurgas) ja kõikvõimalikke nõukogudeaegseid tunnistusi. Ise lisasin väljapanekule oma ligi tuhandese pastakate kogu.

Südamepäeval selgusid ka valla paremad sõudeergomeetril sõitjad. Seda võistlust vedas Tarmo Rahuoja. Osalejaid oli veidi üle kahekümne.

Vahepeal tõi elevust saali Margit Härma, kes rääkis meile muu hulgas narkootikumide kahjulikkusest.

Selgitasime välja ka parima tervisliku salati, mille autoriks oli Karine Rajasaar.

Nädala sees oli rahval võimalus saada tasuta massaaži Kaiu jõusaalis. Selle korraldas Ingrid Savi.

Südamepäev lõppes meenete loosimisega osavõtjate vahel, paremate tunnustamise ja ühise tervisliku supi söömisega, mille valmistas Pille Sinivee.

Kõigile, kes aitasid südamepäeva korraldada, panime selga selle aasta südamepäeva särgid.

Tänu Kaja Heinsaarele ja Miralda Sildveele, kes olid veduriteks nende tegevuste korraldamisel.

Tugevalt toetasid TAI, Rapla Maavalitsus, Kaiu Vallavalitsus, OÜ Terviserajad, Juuru Perearstikeskus ja Anneli Mäeots.

Suur tänu nii toetajatele kui ka osavõtjatele. Tänan ka kosutavate kirjade ja heade soovide eest.

____________________________________________
Sõudeergomeetri võistluste tulemused:

Naised - 35 aastat

1. Heidi Heinsaar
2. Alina Reinmäe
3. Kerli Proos

36 ja veidi vanemad

1. Taisi Aasula
2. Kaja Heinsaar
3. Saima Lubi

Mehed - 40 aastat

1. Simo Lillestik
2. Rom Riis
3. Priidik Karu

41 ja vanemad

1. Marko Orav
2. Kalle Laur

I klassi parimad

Susanna Lusti
Romet Raba

II klassi parimad

Nele Nurk
Sander Vessart

III klassi parim

Kairiin Põlluste

IV klassi parimad

Maria-Isabella Robam
Rasmus Kivinukk

V klassi parimad

Siret Aidama
Argo Mais

VI klassi parimad

Elke-Eliise Robam
Egon Norbert Ormus

VII klassi parimad

Ivika Saar
Tanel Männisalu

VIII klassi parimad

Egle Rännel
Gert Karivere

IX klassi parimad

Kristi Novikov
Simo Lillestik