Südame-veresoonkonna haigused on jätkuvalt Eestis surmapõhjus number üks. Peamised südamehaiguste riskitegurid on suitsetamine, alkoholi liigtarvitamine, ülekaal, vähene liikumine ning ebapiisav puu- ja köögiviljade tarbimine. Regulaarne liikumine vähendab vereringehaiguste, erinevate vähiliikide, luude hõrenemise ning süsivesikute ja rasvade ainevahetushäirete esinemise sagedust. Oluline on ka teada, et regulaarse füüsilise aktiivsusega inimestel on poole väikesem südame isheemiatõppe (südame verevarustuse halvenemine) haigestumise risk ning veerandi võrra väikesem risk saada insult ehk ajuinfarkt.

Pühapäeval, 17. aprillil on üle Eesti avatud liikumisrajad ning toimuvad erinevad liikumist propageerivad üritused, kuhu kõik on oodatud kas lihtsalt kõndima, jooksma, rattaga sõitma või kepikõndi tegema. Üritustel osalemine on tasuta ning kõik lõpetajad saavad kaasa väikese liikumispäeviku. Kõikide liikumispäeval osalejate läbitud kilomeetrid pannakse kirja ning arvutatakse kokku ning nii saab vaadata, kus asuvad Eesti aktiivseimad tervisesõbrad.

Täpsem info erinevate ürituste ja südametelkide kohta on veebilehel www.terviseinfo.ee

Pirita korraldab oma elanikele meeleoluka Jüriöö jooksu, kus kõikidel soovijatel on võimalus valida endale sobiv rada. Lisaks oodatakse 23.ndal aprillil Pirita elanikke tervisepäevale Tallinna Botaanikaaeda (www.tba.ee).

Tervist ja vabadust südamele! südamenädala raames 20.aprillil