Kolmapäeval olime üheskoos joogas Koigi kooli saalis: lapsed, emad-isad, vanaemad, lasteaia töötajad ja juhendaja Marika Toots.

Neljapäeval mängisid lapsed  Tiinaga Eesti Piimandusmuuseumis suurt põrandamängu. Mőned siilid jõudsid piimaautoni, mõned piimapukini. Väiksed siilid maitsesid kollast banaani ja lillat viinamarja - nii saadi kokku „Viie vilja vikerkaar".

Lõuna ajal läks 1,2 tonni jagu lapsi, emasid-isasid, vanaemasid, tädisid-onusid Ubbakallu külla kõndima ja kilplaste lugusid kuulama ja läbi mängima. Ah, et kust me sellise kaalu saime? Eks ikka käisime enne Koigi kaalumajast suure kaalu pealt läbi.

Lasteaia juures pani Rasmuse isa üles kaks pesakasti, et oleks hea lindude tegemisi jälgida ja linnulaulul südant rõõmustada lasta.

Reedel valmistasid lapsed tervislikke ampse, mis pärast väikest matka hästi maitsesid.

Kokku sai südamenädal arvudes selline - osalejad: 27 lasteaialast,  6 ema, 6 isa, 4 vanaema, 5 last, 6 tädi, 1 onu, 5 töötajat.

Suured siilid käisid ja jooksid lasteaias kokku 26 kilomeetrit ja 500 meetrit.

Väiksed siilid käisid läbi lasteaeda tulles ja koju minnes 15 kilomeetrit ja 570 meetrit.

Kilplaste radadel kõnniti üheskoos maha 34 kilomeetrit.

Südamenädala tervisekőnd Päinurmes

Aprillikuu keskpaigas viimase lume sulamise ja sinilillede õitsemise aegu on Eestimaal tähistatud südamenädalat. Tervisenädalat tähistati juba 21. korda. Sarnaselt viimasele paarile aastale keskendus see liikumisele kui ühele parimale viisile ennetamaks südamehaigusi. 15-21. aprillini toimunud südamenädala raames korraldati  Järvamaal 45 erinevat liikumisüritust, mis esmajoones oli suunatud tööealisele elanikkonnale. Päinurme külas toimus südamenädala puhul 20. aprillil  külaseltsi eestvõttel liikumispäev. Oma tervisest lugupidavatel külaelanikel oli võimalus ühiselt matkata Rutikveres asuva Põltsamaa jőeni. Hoolimata tuulisest ilmast kogunes piirkondlikule käimispäevale kena hulk osalejaid ning üheskoos mindi nautima karget Eestimaa kevadilma. Oleks tore kui taoline liikumisharjumus kiirest elutempost hoolimata muutuks inimestele igapäevaseks vajaduseks.

Sõrandus tantsiti

Kui valla teistes külades rõhuti südamenädalal rohkem kõndimisele, siis Sőrandus tehti südamele head tantsides.

Enne tantsu võimeldi jalad soojaks mänguväljakul, kus lastel oli ka võimalus turnida ja liumäelt tuul kõrvus tuhisemas alla lasta.

Tantsimiseks otsustati siiski  siledama pinna kasuks, milleks sobib  ideaalselt külamaja saal.  Tantsusammud näitas ette ja liikumist juhendas Sirli Mändma, kes sőitis selleks kohale Viljandist. Tore õhtupoolik andis energiat ja hetked jäädvustas fotosilm.

Koigis matkati

Valla südames on südamenädalal tavaks saanud teha tiir Koigi lähiümbruses. Ringi pikkuseks mõõdeti seekord 5,6 kilomeetrit. Kõige noorem matkasell läbis raja kärus, teised liikusid enamasti jalgsi, mõni rattaga. Kuidas rajale asuda, oligi igaühe enda otsustada - tähtis oli vaid see, et kőik liiguksid.

Väikeste lastega rajale asujad said kasutada hoopis lühemat teed, sest pisipõnnid ei ole nii pikaks distantsiks veel valmis. Samuti said soovijad harrastada kepikõndi.

Liikumine päeva lőpus laskis nautida seltskondlikku olemist, lõi hea enesetunde ja andis juurde tükikese tervist.

Kõik osalejad said maiustada õunte ja pähklitega ning täiendada liikumispäevikuid uute tulemustega.