OÜ Kõue Perearstikeskuse perearst Anne Ermel esines loenguga, milles keskenduti südameinfarkti ennetusele ning rõhutati liikumise, kaalu jälgimise, tervisliku toitumise, alkoholi tarbimise ja suitsetamise piiramise ning stressist hoidumise vajadust.

Kõiki osalejaid kaaluti, mõõdeti nende talje ümbermõõtu, vererõhku ja veresuhkru taset. Keskmise naise kaaluks kujunes 71,9kg ja vöö ümbermõõduks 88,2 cm, mis on igati head näitajad. Mehed ei söandanud oma parameetreid avaldada.

Jagati individuaalseid näpunäiteid. Iga osaleja sai meeneks pastaka ja liikumispäeviku ning huvilistel oli võimalik võtta kaasa tervisealaseid teabevoldikuid.

Üheskoos siirduti lõbusale matkale, kus meelepärase tempo sai valida igaüks vastavalt võimekusele. Veehoidla parklas ootas piknikulaud tervislike suupistetega. Nii mõnigi maitses värsket sellerit või rõigast esmakordselt ja avastas füüsali või tähtvilja maitse. Pisut keha kinnitatud, matkati tagasi kooli juurde. Ega aega puhkuseks jäänud, sest Anne Saadi eestvõttel asuti tantsima Zumbat. Seejärel siirduti õue, kus ootas oma järge Ardu kirve auhinnavõistlus.

Eriti agarad oli naised. Üheksateistkümnest võistlejast said tulemuse kirja 16. Meeste osalus jäi tagasihoidlikumaks.

Mõõtmisele läks vaid 6 mehe heidete pikkus.

Aitäh bussijuht Rene Reiljanile, kes transportis kohale Habaja rahva. Tänu OÜ Kõue Perearstikeskusele, Ardu Huvikeskusele ja tantsutreener Anne Saadile panuse eest tervise- ja spordipäeva korraldamisel. Tore, et nii paljud inimesed oma tervisest hoolivad!