Vallavanem Haldo Oravas juhtis oma kõnes tähelepanu asjaolule, et valla 1796 õpilase kohta (kui huvikoolide õpilased juurde lisada, on õppureid kokku pea 2600) on meil koolides, huvikoolides ja valla lasteaedades kokku 304 õpetajat, neist vaid 34 on mehed.

Mõtlemapanev oli vallavanema sõnavõtus fakt, et noorte hulgas süveneb hariduslik kihistumine. 15-29-aastaste noorte seas oli 2010. aastal 19% neid, kes ei õpi ega tööta. "Noortel on vähene saavutusvajadus," tõdes Oravas.

Abivallavanem Jan Trei, kelle haldusalasse kuuluvad valla koolid ja lasteaiad, nimetas Viimsi kalleimaks varaks õpetajaid ning tähtsustas oma sõnavõtus õpetajate missioonitunnet ja ühiskondlikku vastutust. "Teil on tohutult suur roll noore inimese isiksuseks kujundamisel ja väärtushinnangute edasiandmisel," sõnas Trei. Sõnavõttude järel andsid Ora vas ja Trei 22 õpetajale üle tänukirjad.

Nende seas said tänukirjad ka tänavuse Harjumaa aasta õpetaja tiitli pälvinud Viimsi Kooli loodusainete õpetaja ja õpilasteaduste koordinaator Peeter Sipelgas ning 40 aastat Viimsis õpetajatööle pühendanud Malle Ernesaks.

Peol pakkus muusikalist elamust noortekoor Vox Populi dirigent Janne Fridolini taktikepi all.

Tänavusel Viimsi JazzPopfestil pälvis Vox Populi A-kategoorias esikoha. Oma kõrget laulutaset ja siirast laulmisrõõmu näidati ka sel peol.

Viimsi valla tänukirjad õpetajate päeva puhul

IRMA VIRKUNEN, Viimsi Lasteaiad - suurepärase õpetaja töö eest Randvere Lasteaias.

KATRI KUUSK, Viimsi Lasteaiad - tulemusliku töö eest Pargi Lasteaia õpetajana.

ANNE AATONEN, Viimsi Lasteaiad - suurepärase töö eest lasteaia õpetajana.

KAIRET GRASSMANN, Lillelapsed - kohusetundliku ja loova töö eest eralasteaia Lillelapsed juhtimisel.

JELENA OSSIPOVA, Viimsi Muusikakool - õpilasi motiveeriva tulemusliku töö eest Viimsi Muusikakoolis aastatel 2003-2012.

KAISA LAASIK, Viimsi Muusikakool - toetava ja innustava koostöö eest õpilastega Viimsi Muusikakooli kontsertmeistrina aastatel 2003-2012.

OTT KASK, Viimsi Muusikakool - suure ja eduka töö eest Viimsi Muusikakooli orkestriga aastatel 2002-2012.

ILANA VELTBACH, Püünsi Kool - tulemusliku töö eest õpilaste juhendamisel olümpiaadidel ja õpilasvõistlustel.

ÜLLE PINNONEN, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest aineõpetaja ja klassijuhatajana Viimsi Koolis ning osalemise eest rahvusvahelistes Nordplus ja Comenius projektides.

JANA SAKSING, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest aineõpetaja ja klassijuhatajana Viimsi Koolis ning osalemise eest Nordplus ja Comenius projektides.

EVA LINK, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis aineõpetajana ning 5. klasside lõimumisprojekti eestvedamise eest.

MAARJA VAHER, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis aineõpetaja ja klassijuhatajana ning 1.-4. klasside õueõppepäeva eestvedamise eest.

ANDRUS KALVET, Viimsi Kool - pikaajalise töö eest kooli noortekoori dirigendina ja Bratislava IV Rahvusvahelisel Noorte Muusikafestivalil Hõbediplomi saavutamise eest.

MERIKE ENNOMÄE, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis eripedagoogina ning õpetajate nõustamise ja oma kogemuse jagamise eest noorte kolleegidega.

KATRIN KALJULA, Viimsi Kool - Viimsi Koolis professionaalse psühholoogi töö eest, erapooletuse ja emotsionaalse toe eest.

INGRID RÕIGAS, Viimsi Kool - Viimsi Koolis füüsika õpikoja eestvedamise ja laboritundide läbiviimise eest algkooli lastele.

MERLE SEPP, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis klassiõpetaja ja klassijuhatajana ning lastevanemate õpikogukonna läbiviimise eest.

MERIKE SEPP, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis klassiõpetaja ja klassijuhatajana ning lastevanemate õpikogukonna läbiviimise eest.

JAANIKA PÄRNAMÄGI, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis klassiõpetaja ja klassijuhatajana ning lastevanemate õpikogukonna läbiviimise eest.

MALLE ERNESAKS, Viimsi Kool - Viimsi Koolile pühendatud 40 aasta ning tulemusliku töö eest.

MERIKE HINDREUS, Viimsi Kool - tulemusliku töö eest Viimsi Koolis ja kooli ning kogukonna ühisürituste eestvedamise eest.

PEETER SIPELGAS, Viimsi Kool - Harjumaa aasta õpetaja tiitli saamise eest.