"Tuntud inimene laenutusleti taga" - projekti käigus teenindas meie kogus lugejaid põhikooli direktor Reelika Lippur.

Lugejaprogrammi U2 lühikoolituse järel sai selgeks ajalehtede-ajakirjade kataloogimine, märksõna järgi raamatute otsimine ning laenutamine. Vihmasabinate vahel leidsid inimesed aega raamatukogu külastada ning tuttavaks saada uue koolijuhiga. Novembri algusest on Rapla maakonnas kasutusel raamatukoguprogrammi URRAM uus moodul U3. Tundub, et esialgu on probleemne ajalehtede-ajakirjade arvelevõtmine ning laenutamine.

Õpilaste avastusretk

Mitmel päeval külastasid raamatukogu koolilapsed. Avastamis- ja äratundmisrõõmu pakkusid erikujulised ja väga erinevate lisadega raamatud.

Esimese klassi õpilasi hoidis kindlalt ohjes klassijuhataja Sirje Liivak. Vaadata, katsuda ja kuulata sai ruumilisi, helilisi, liikuvate piltidega ja klappidega raamatuid.

3D looduseraamatuid sai kaeda nii prillide kui peegli abil. Imetleda kogu väiksemat eksemplari ning teha tutvust klikkeriga. Jõuti selgusele, mida kujutab endast tirelraamat. Tunni lõppedes registreeriti ennast raamatukogu lugejaks.

4.-5. klassi õpilased koos õpetaja Virve Zimmermanniga valisid omale meelepärast lugemist. Üksteisele tutvustati oma lemmi-kuid ning loeti ette tutvustavaid lõike uuematest raamatutest. Põgus tutvus tehti e-teavikutega.

Tervis loodusest

Kui tihti me mõtleme oma enesetundele või tervisele? Tavapäraselt tehakse seda alles siis, kui haigus juba kimbutab ning aeg tohtritelt abi otsida.

Päikselisel 16. novembri laupäeval kogunesid raamatukokku huvilised, et kuulata ja proovida, mida on pakkuda Šveitsi loodustoodete firmal Swissnahrin. Suurepärased tooted, mis rõõmustavad keha ja maitsemeelt. Vitamiinidest ja mineraalidest koosnevad kompleksid, multivitamiini siirupid, keha-, juuste-, ja näohooldus, proja prebiootilised tooted, unikaalsed eeterlikud õlid ja naturaalsed maitseained.

Kõiki neid oli kutsutud tutvustama firma Eesti kogenud konsultant Liivi Jams, temale sekundeeris Käru elanik Kaja Vilipus.

Swissnahrin toodete eripäraks on kvaliteetne tooraine parimatelt tarnijatelt, ökoloogiliselt puhtad taimed on kasvatatud neile kõige paremini sobivates piirkondades. Ettevõte kasutab toodangu valmistamiseks uusimaid biotehnoloogiaid ning kõige kaasaegsemaid teaduslikke saavutusi. Tegelegem oma tervisega, mitte tagajärgede raviga!

Täname kõiki, kel oli mahti tulla kuulama ja proovima.