Tulukese rahvas käis ühisel väljasõidul naabervallas Toris. Rahvamaja lahke pererahvas näitas oma maja ning külastasime Tori muuseumi, kus perenaine Lea Puust rääkis põnevaid lugusid ajaloost ning tutvustas eksponaate. Sealt edasi sõitsime Taali leivaküpsetamise õppepäevale (Pildil). Saime oma käega teha kõrvitsasaia ning nelja erisorti leiba. Lisanditeks kasutasime küüslauku, seemneid ning kuivatatud puuvilju. Sai ja leib maitsesid hästi ning päevgi oli tore.

Tulukese klubi oli koos 17. novembril ja sel korral kuulati loengut kosmeetiku poolt ning lisaks said väärikas eas daamid endale lasta joonistada "silmad pähe." Kohe on tujugi pisut parem. Uus kohtumine jälle järgmisel kuul jõulueril.

Seitse aastat tagasi 26. novembril 2004.a. tegi Are Vallavolikogu üksmeelse otsuse osta Suigu Klubimaja kinnistu. Põhjuse selleks andis külakoosolek ja pöördumine volikogu poole, kuhu kirjutas alla 136 Suigu kandi inimest. Sirvisin pisut pabereid ja leidsin et 7 aastat on mõneti ka pikk aeg. Osa allakirjutanutest on kolinud või juba toonela teele läinud. Kuid olulisim on see, et selleaegsest hoonest, mis oli osalt põlenud, ilma akendeta ning jaanuaritormis kaotanud ka osa katusest, on tänaseks saanud korrastatud ja tekkinud on toimiv hoone.

Sotsiaalkorterites on juba mitu aastat inimesed sees ja kindlasti on see kohalikele parem variant, kui see, et leida endale pind kaugemalt. Seltsimaja poolel lõppes sel sügisel juba viies ehitusetapp. Lõppes saali remont. Saalis vahetati ja soojustati põrand, eemaldati seintelt lauad, krohviti seinad, soojustati lagi, uuendati elektrisüsteem, remonditi lava ja osteti saali uued tuleohutusklassile vastavad kardinad. Seda kõike rahastas 90% osas PRIA läbi MAK meetme 3.2 "Külade uuendamine ja areng". Toetuse summa oli 936 655 krooni, millele lisandub 10 % omaosalus, laenuprotsendid, laenulepingu sõlmimise tasu, juhatuse liikmete tagatised jne.

7 aasta jooksul on õpitud selgeks paljude seaduste lugemine, kuna tegu on avalikus kasutuses hoonega on kõik nõuded ehitusele ja turvalisusele tunduvalt rangemad. Ma tahan tänada OÜ Ronella juhti Margus Tõrvat ja ehituse järelvalve tegijat Peeter Tilka, kellega vastastikune koostöö on olnud meeldiv. Samuti kõiki neid, kes on aidanud nõu ja jõuga. Viimase projekti puhul eriti Andrust ja Vallot, kes panid paika elektrilahenduse. Ja muidugi kõiki neid Tulukese klubi liikmeid eesotsas Mallega, kes mitu nädalat majast tolmu välja ajasid.

Tänan volikogu, kes 7 aastat tagasi tegi otsuse osta Suigu rahvale see maja ja kõiki neid volikogude liikmeid ning vallavanemaid, kes on leidnud valla kasinast eelarvest raha selle hoone ülalpidamiseks ja toetamiseks.

Saali avapeo pidasime koos Suigu Lasteaed-Algkooli isadepäeva peoga. (Pildil)