Tegemist on projektiga, mille elluviijaks Eesti Külaliikumine Kodukant. Projekt tutvustab maaelu ja annab kõigile huvilistele võimaluse valida enda jaoks välja üks või mitu küla, kellele külla sõita, tutvuda sealse eluoluga, võtta osa kõigest pakutavast terve päeva jooksul ja paljudes kohtades lõpetada päev õhtuse simmaniga.

Sulu-Velise piirkonna külad avavad oma väravad 28. juulil. Sulu külaplatsil toimub perepäev. Velisel on sellel ajal seltsimaja hoones kangakudumise suvekool, mida korraldab MTÜ Iida Kursused. Huvilised saavad näha suvekooli tööd, proovida kangakudumist arvutiga juhitaval kangasteljel, vaadata interaktiivset fotogaleriid Velise ajaloost ja tutvuda Velise vaatamisväärsustega.

Perepäeva kava Sulu külaplatsil

12.00 Avamine

12.15 - 18.00 Tegevused töötubades Keraamika, siidimaal, ehete valmistamine, puidu töötuba, viltimine, lapitehnika, laste meistrikojad, satsisalli kudumine, juuksurikoda, leiva küpsetamine. Lastele atraktsioonid ja mängud, miniloomaaed.
Esinevad kohalikud. Kohal vanad autod, saab ka sõita.

13.00-17.00 võimalus sõita kohaliku ettevõtja hoburakendiga ja poniga.

Töötab toidutelk ja kohaliku jahimehe grillituba.

Samaaegselt soovijatele huviretked Sulu Külakeskuse juurde ja ajaloolistesse paikadesse. Päev saab ööks lõkke paistel ja ansambel Parvepoisid saatel. Suurem osa tegevusi on huvilistele tasuta.

Tulge veetke mõnus päev looduses, kätt proovides, puhake ja vaadake ringi, võtke ka sõbrad kaasa! Kasutage võimalust, et olete oodatud külale külla! Täpsem informatsioon projekti kodulehel www.kulad.ee, reklaam infokanalites.

Perepäeva toetab Leader programm, Külaliikumine Kodukant ja Märjamaa Vallavalitsus. Perepäeva viib ellu Velise Kultuuri ja Hariduse Selts.