Lisaks kohalikele külaelanikele olid kohale tulnud ka paljud huvilised mujalt. Uuendati aasta tagasi külamaja seinale paigutatud Vabadussõjast osa võtnud Valma kandi meeste mälestustahvlit, kuhu oli lisandunud hulgaliselt uusi nimesid. Nende hulgas olid Vabaduse Risti kavalerid Jaan ja Hans Raudsepp ning Johan Kärmas, samuti Läti Karutapja ordeni kavaler Ants Sudemäe. 

Peale mälestustahvli uuendamist esitles hiljuti 70. sünnipäeva tähistanud Vello Kütt oma raamatut «Kilde Valma kandi ajaloost». Esitlusele olid kutsutud ka need inimesed, kes aitasid raamatu koostamisel oma meenutustega kaasa. Kaasaaitajaid oli lisaks Valma elanikele veel palju. Oma mälestusi jagasid kohalviibijatele lisaks kohalikele elanikele veel Otto Teearu Kurtnast, Kaie Humal ja Lo Järvekülg Tartust ning paljud teised.

Autor on raamatus saateks ise öelnud järgmist: «See kirjatükk ei pretendeeri tõsiseltvõetavale uurimistööle Valma küla ajaloo kohta. See on lihtsalt väike kogumik seni avaldatud trükistest ja internetist leitud kildudest Valma küla ja selle lähiümbruse ajaloost. Olen püüdnud neid killukesi täiendada vanemate külaelanike mälestustega. Nende kildude kokkupanek ühiste kaante vahele aitaks ehk praegustel noortel veidi paremini mõista seda küla, kus me elame. Ehk aitab see kirjutis peatada unustusehõlma langemast neid meie kandi mehi, kes olid meie riigi sünni juures ja neid, kes rasketel aastatel kaotasid oma elu ja vabaduse. Aitaks mõista ka neid inimesi, kes nõukogude ajal elasid ja töötasid Valmas selle nimel, et leib ja kala oleksid laual ning küla areneks.»

6. märtsil jagas külamajas oma Keenia-reisi muljeid Ain Tirka. 7. märtsil käis külavanem Jaan Leetsar küla vanamemmesid kallistamas ja neile lilli kinkimas. Seda külaskäiku olid jäädvustamas ka Sakala ajakirjanik Margus Haav ja fotograaf Elmo Riig. 9. märtsil aga toimus traditsiooniline naistepäevapidu, kus pakkusid külakosti pillimees Toomas Taul ja Tänassilma showtrupp «Valged Luiged».