Ta on tõeline maaelu edendaja.. Tema juhtimisel on olnud edukad arenevad põllumajandusettevõtted nii Pärivere sovhoos kui ka Surju sovhoos. Jaanuse juhtimisel viidi Surjus läbi põllumajandusreform selliselt, et põllumajanduslik tootmine on vallas olnud pidevalt jätkusuutlik .

Pärnumaa rahvas avaldas Jaanus Männikule usaldust, valides ta kolmel korral Riigikogu liikmeks. Riigikogus oli Jaanus fraktsioonijuht ja rahanduskomisjoni aseesimees. Ta tegi põhjendatuid ja rahvale vajalikke ettepanekuid seadusandluse parandamiseks. Paljud ettepanekud jõudsid ka seadustesse. Kuna Jaanus Männik oli Pärnumaalt valitud riigikogu liige, siis kohtus ta regulaarselt Pärnumaa juhtide ja rahvaga, kuulates nende ettepanekuid ja arvamusi riigi paremaks juhtimiseks ja Pärnumaa arendamiseks. Kõige suuremaks teeneks Pärnumaa rahvale tuleb lugeda Pärnu Haigla ehitamist.

Pärnu Haigla ehitamine oli päevakorras juba alates 1985. aastast kui alustati haiglahoone planeerimist ja 1988. aastal alustati ka ehitamist ning seejärel ehitus seiskus aastateks. Jaanus Männiku eestvõtmisel tehti haiglahoone taasehitamise alustamiseks tihedat koostööd Pärnumaa juhtidega,. Riigikogu liikmetega, Riigi Kinnisvara ASiga, ministeeriumi töötajatega jne. Koostöö kandis vilja ja Pärnu Haiglahoone ehitamist alustati 2003 aastal ja hoone valmis 2004. aastal.

Vallavanemana on Jaanus kasutanud eelarvevahendeid ökonoomselt. Igale suuremale kulutusele on eelnenud põhjalik analüüs selle vajalikkusest ja tasuvusest. Ta on hea projektikirjutaja, mille tulemusel on tema poolt juhitud valdades tehtud suuremaid investeeringuid kui valla eelarvemaht seda võimaldaks.

Ta osaleb aktiivselt Pärnumaa Omavalitsuste Liidu töös. Oma mõtteid omavalitsuste ja riigi juhtimise parandamise osas avaldab ta ajakirjanduses. Jaanus hindab kõrgelt haridust ja haritust. Ta on olnud Eesti Põllumajandusülikooli vilistlaskogu esimees, 2011.a Eesti Maaülikooli vilistlaskogu juhatuse liige.

Teda on autasustatud C. R. Jakobsoni medaliga „Pärnumaa populaarsem põllumees 1994” ja 2006.a. Valgetähe IV klassi teenetemärgiga

Ühineme õnnitlustega ja soovime Jaanusele kordaminekuid töös ja õnne elus.

Surju Vallavalitsus
Surju Vallaolikogu